lördag 29 oktober 2016

Hitta, spåra IP nr och IP adresser!

Ja ni, det skrivs och undras mycket kring hur vi gemene man kan spåra och hitta IP adressernas rätta ägare, jo visst går det att spåra alla och då menar jag ALLA, som alla vet lämnar vi spår efter oss så fort vi besöker eller letar saker på internet, vi lämnar spår efter oss som kallas för IP nummer, men varför vill så många hitta det egna numret och vem det är som döljer sig bakom ett speciellt nr, och varför ödsla tid på någonting som i slutändan inte berättar någonting? Jo men bara lite, och inte då gör lagen sitt jobb om du skulle bli trakasserad på nätet, nej då, polisens standard svar på den frågan är, vi kan inte bevisa vem som satt vid den aktuella datorn! Men det finns som alltid ett men med även här, och det går visst att spåra allas IP nummer, även dolda IP nummer men det kräver också sin man eller kvinna, med kunskaper som inte alla har i sin verktygslåda! 

Visst är det bra att hitta personerna bakom dessa nummer om man råkar bli påhoppad eller kränkt av någon som är ”anonym” eller försöker gömma sin egen identitet för att skriva nedlåtande och dumma kommentarer om dig i din egen hemsida eller blogg, men som sagt går alla att spåra och hitta utan att det kräver några större kunskaper och dyra programvaror! Men som sagts så väljer polisiära myndigheter att slänga ditt ärende i papperskorgen, bara för att man inte vill eller orkar utreda, trotts att du kan visa upp det aktuella IP numret och var det aktuella IP numret kommer ifrån! Så varför bry sig? Men om ni vill veta, finns väldigt många sätt att få veta vilket IP nummer min egen dator har, lättaste sättet är att besöka någon sida som visar det i samma sekund som sidan du besöker laddas upp, här följer två bra sidor, What is my ip och Moan my ip, men din IP adress kan du också hitta i din egen dator genom att göra följande, klicka på start, välj kör, där skriver du in cmd, vilket gör att du får upp en ruta, med olika alternativ, klicka på cmd, nu får du ni upp en svart ruta där markören blinkar, där skriver du in ipconfig, tryck därefter på returknappen (enter) på tangentbordet och vips ser du hur den svarta (datorn) sidan söker igenom dina in och loggnings tillfällen, och längst ner hittar du ditt IP nummer om du är uppkopplad mot din server!

Äger du en hemsida eller blogg skall jag ge er några enkla och bra tips som hjälper er en bit på vägen för att hitta fram till den anonyma besökaren, men det krävs då också att du länkar upp din blogg och hemsida mot Susnet.nu, du kan där välja olika alternativ om du föredrar att inte visa din uppkoppling mot Susnet eller inte, vilket du väljer har ingen betydelse men där får du uppgifter om klockslag, datum och vilket IP nummer dina besökare har! Och där fastnar nästan alla som besöker din blogg eller hemsida, sedan är det bara att gå vidare och spåra upp vederbörande! Och fastnar man inte där så fastnar man någon annanstans Bra va?

Nästa steg är att hitta besökarnas latitude och longitude till det IP nummer som visas hos Susnet, och för att lättast hitta det använder du dig av Infosniper där du lägger in det aktuella IP numret du vill spåra, bara att kopiera över IP numret och klicka på check, och vips får du fram besökarens latitude och longitude, nästa steg är således att hitta fram till den anonyma personens adress och då skall du besöka Latlong:s sida, där du kopierar och klistrar in aktuella latitude och longitude nummer, som via GPS visar det du vill veta och vips får du fram en ruta som kan liknas med bilden dit det aktuella IP numret ligger, men det fungerar bara i vissa fall, allt beroende på var server till det aktuella IP numret ligger!

Men med lite mer kunskaper hittar man allt, men då krävs det lite mer datakunskaper som jag inte kommer att avslöja i det här inlägget, hoppas du/ni fått lite hjälp på vägen att hitta marodörerna på Internet! När du nu vet var IP numret ligger är det bara att söka på gatunumret för att få veta vem som bor där IP numret ligger, lätt va? Vet du IP numret är det mycket enkelt att spåra det genom att använda dig av infosniper.net där du söker på det aktuella IP numret, och får då fram Latitude och Longitude som du skriver in på latlong.net och vips får du fram området/gatan/vägen resten kan du räkna ut själv.

Lycka till!


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar