tisdag 25 oktober 2016

Lite om Kalle, Kramfors, Rotsidan och Höga kusten.

Jag som skriver heter Kalle, och jag skriver om det som händer i Norrland, Sverige och om det som får mig att tänka, och skriva om det jag läser, hör eller ser! Vardagshändelser eller när jag tänker, vad är nu detta, eller om det jag läser när det påverkar mig på andra sätt, och det kan vara allting från gifter i våra Svenska jordgubbar till, varför åka till månen?! Jo då, för att jag är omtalad här i byn, för att jag har åsikter och tankar om det mesta, men också för att jag gillar att diskutera och prata om allting, så också om det som händer och sker här i kommunen Kramfors som ligger i landskapet Ångermanland, där jag slog ner mina bopålar i centralorten Kramfors, området är mera känt under namnet Höga kusten, eller Röda Ådalen, numera har även orten en av världens största hängbroar (Höga kusten bron) över Ångermanälven! 

Att skriva för min del, är ett intresse och ett behov samtidigt som det är en livsstil, och ett friskhetstecken att kunna skriva av sig, om det som blir orden i min blogg! Och jag skriver ungefär som jag tänker, för här behöver jag inte tänka på censur eller på, så där kan får eller kan man inte skriva, för här bestämmer jag och ingen redaktörs pekpinnar vilket ger en trollmakt över orden när man skriver i sin egen sida, utan att jag behöver fråga chefen om lov, före jag publicerar det jag skriver! Men som sagts tidigare skriver jag om det som händer och sker i samhället och i världen, på mitt sätt för att jag älskar verkligen det fria ordet och yttrandefriheten, i både det talade och skrivna ordet! Och är det något jag värnar om så är det åsikts och yttrandefriheten, och det är kanske just därför som jag har så mycket åsikter om det jag har åsikter om, för att jag tycker och tänker mycket på hur samhället påverkas av politiken, när politikerna vrider och vänder på orden demokrati, mänskliga rättigheter och yttrandefriheten, när de pratar, debatterar eller skriver något om vårt land och vår demokrati!

Vad finns det mer att berätta om mig själv, jo jag inte om lackad, men jag är reparerad på en auktoriserad ”verkstad” i Uppsala! Och jag brukar säga att jag bor på landet, fast jag bor i en liten stad, men eftersom jag även bott i mycket större städer, har jag svårt för att kalla den här ”staden” för något annat än byn! Jo och jag har rest väldigt mycket i mitt tidigare arbete, där jag fått uppleva och se mycket av Europa och världen, vilket bidrog till att, när jag besökte den här ”staden” för första gången, utbrast jag, vad är det här, för det blev nästan som en chock att bara se hur liten den här staden egentligen var! Men det är ingenting mot hur liten "staden" är nu 30 år senare, jo den ser inte bara mindre ut nu för den är mindre nu! Men det bästa eller det sämsta med att bo här är att, när jag sätter ner foten utanför ytterdörren har jag lika nära eller lika långt till utbudet i centrum, som jag har till utbudet på landet, fast jag nästan bor mitt i medelpunkten av alltihopa! Vad då, jo jag har lika långt eller nära till allting!

Men det som vi som bor i området blir kompenserade med, är närheten till ett av världens vackraste landskap som Ångermanland och Höga kusten faktiskt är, för just här finns det där lilla extra som bara finns just här och i det här landskapet, ett landskap som är något utöver det vanliga, som trollbinder alla, när de reser omkring i landskapet som formats och slipats av inlandsisens härjningar, vilket namnet Höga kusten berättar när man besöker området och ser området Höga kusten, och ser hur landskapet stigit upp ur havet som skapade landskapets egenartade natur, med höga berg och djupa dalar, och en kust som är en av världens mest omtalade kuster, en kust som finns upptagen på UNESCO:S världsarvslista!

Min uppväxt, fattigdomen och mitt liv!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar