måndag 31 oktober 2016

Man tar sig för pannan!
Vad skall man säga om alla dessa så kallade forskare och experternas forskning om vad dator och tv spel har för inverkan på den mänskliga hjärnan? Jo att det stämmer in på vissa få individer och mindre grupperingar av människor som inte har en lugn och trygg familjebild, men att påstå att alla som spelar påverkas av dessa våldsamma datorspel, det om något visar på hur den så kallade forskningen är, men hallå där, det finns också ”forskning” som berättar att det är bra för hjärnan att spela dator och tv spel!

Men i stället för att ”lyssna” till alla dessa experter och forskning om hur hjärnan påverkas av alla dessa våldsspel, kan vi alltid fråga oss var finns då experternas forskning om hur alla snälla och ofarliga spel påverkar hjärnan, och då tänker jag på alla mindre barn och ungdomar som ägnar sin tid framför tv apparaterna och dator och tv spelen som kan tyckas vara ett bra tidsfördriv av alla föräldrar, menar om nu hjärnan påverkas av våldsamma spel, bör väl hjärnan också påverkas allt för mycket av snälla datorspel, som i sin tur "påverkar" alla barn och ungdomar till att bli snällare som skrattar och är gladare än alla andra individer, som inte spelar några spel överhuvudtaget!?!?

Nä jag tror inte att experterna har rätt i den här frågan, jag tror att svaret hittas i hemmet och barnens egen närmiljö bland dessa barn och ungdomar som påverkas negativt! Nej vi kan och får inte ”sopa” våldet under mattan bara för att göra det så lätt för oss själva, och luta oss tillbaka på det experterna säger om våldsamma datorspel! Jag menar varför inte titta på vilka problem skolan har, jo det florera mycket grovt våld och mobbing i alla skolor och i alla klasser, även bland barnen hittar vi våldet och mobbingen, och var lär sig barnen det, nej knappast av att spela snälla eller våldsamma datorspel! 

Nej vi kan och får inte göra datorspelen till syndabockar till våldet där utanför vår egen dörr, nej vi måste i stället titta på hela samhällsbilden för att hitta och förstå varför våldet finns och frodas överallt i dagens moderna samhälle, och vi vet att, våld föder våld! Nej vi kan och får heller inte skylla våldet på samhället, för att samhället består av du och jag, jo det är hos oss själva vi alla måste hitta orsakerna och felen till varför våldet bland barn och ungdomarna är som det tyvärr är! Det finns också röster som säger att datorspelen är bra och lär barnen att kommunicera med alla oavsett vem, vilka, varifrån och vilket språk alla dessa ungdomar har som spelar datorspelen som spelas i hela världen! Och visst finns det ungdomar som har fått jobb, just på grund av deras sätt att kunna kommunicera med alla oavsett nationalitet! 

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar