lördag 26 november 2016

Till vilken planet måste våra barn och barnbarn flytta?Planeten jorden, den snurrar vidare, som ingenting hänt och visst är det enkelt att snurra med själv och inte bry sig om någonting av allt det som händer och sker på vår allas planet, en planet som är i gungning på grund av, att vi våldtagit och våldtar vår moder jord, och klimathoten som tyvärr breder ut sig och kan ses och hittas överallt i dag, är ingenting annat än, varningsklockor till oss alla, att det är dags att vakna till liv och skaka liv i våra politiker och i oss själva som våldtar jorden med vår ansvarslösa livsstil och energi politik, jo det är dags att vi alla vaknar upp om vi vill ge våra barn och barnbarn en morgondag att vakna till! Men hoten finns och visar sig där vi inte vill hitta spåren som borde väcka liv i de döda, menar vilka och vem blir inte rädda när vi känner till och vet att forskare i Danmark under en lång period följt utvecklingen kring unga flickor och pojkars hormonförändringar! Forskarna har studerat i vilken ålder unga tjejer får/fick menstruation för 30 – 40 år sedan och det man har kunnat se är att tjejerna för 30 – 40 år sedan fick sin menstruation vid 17 års ålder!

Och att den kurvan har legat kvar där på samma ålder fram till den senaste gjorda undersökningen! Det som man nu kan se och fastställa är att den livscykeln förändras kraftigt, tjejerna menstruations ålder har på några år sjunkit från 17 års ålder ner till nuvarande 11 – 13 års ålder! Man kan också se andra hormon förändringar hos unga tjejer! Man har också följt unga pojkars utveckling och hormonförändringar under samma period, och kan där se rubbningar i spermie massan, och att allt fler unga pojkar drabbas också av testikelcancer i mycket unga år! Forskargruppen tror sig ha hittat svaren som kan förklara hormonrubbningarna hos både tjejerna och pojkarna, man tror sig hitta förklaringarna i till varför tjejernas menstruations ålder förändrats och fortsätter att förändras så snabbt som den nu faktiskt gör! Man tror att den globala miljö försämringen är boven bakom dessa förändringar! Forskargruppen har nu som mål att fastställa om det är den kraftigt försämrade miljön som ligger bakom dessa hormon rubbningar, forskarna kommer att fortsätter följa unga tjejer och grabbars hormonutveckling för att klarlägga den faktiska orsaken!

Jo jag vill och vågar påstå att Arktis havsis kommer att bli en del i planeten jordens undergång och jag vågar också påstå att jorden kommer att gå under och jag påstår också, att jordens undergång kryper närmare och närmare i samma hastighet som Arktis havsis smälter! Så den frågan är inte befogad att ställa inte av någon homo sapiens eller forskare, om jorden kommer att gå under, nej den frågan behöver vi inte fundera vidare kring! För det svaret kommer av sig själv vare sig vi själva vill det eller inte, jo den frågan har ett bäst före datum. Ja ha, tänker du, hur kan ”han” (jag) skriva och påstå allt detta, och mycket riktigt, nej jag är ingen professor, vetenskapsakademiker eller forskare, men för egen del kommer man långt eller mycket långt med ett sunt förnuft! Menar, räcker det inte med att se höra och uppleva alla naturfenomen alla globala föroreningar som i sin tur visar upp alla dessa naturkatastrofer som drabbar planetens alla hörn, jo det om något borde vare en väckarklocka som heter ”duga” för all världens folk och politiker! Men vad gör man, jo man trycker på knappen och stänger av larmsignalerna för visst känner vi alla igen oss själva när vi stänger av larmsignalerna för visst är det också så, för att det är allt för bekvämt och lätt att tänka, det är inte mina problem, det är våra barn och barn barns problem?! 

Jo jag är bekymrad och jag är orolig när jag funderar kring klimatförändringarna som går att läsa av på din och min temperaturmätare där utanför ditt och mitt fönster och jo jag är bekymrad över vad vi du och jag skapat genom att våldta planeten jorden! Och jag frågar er som rycker på axlarna, till vilken planet skall dina och mina barn och barnbarn flytta när moder jord drar sin sista suck?

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar