söndag 16 april 2017

I dag ser vi ett socialdemokratiskt kapitalsamhälle som inte vill minnas, Ådalen 1931

Vi Västernorrlänningar lever mitt i vaggan av det som en gång i tiden, var arbetarrörelsens vagga, men det var andra tider då folket i Ådalen gick mangrant ur husen för att protestera mot, den kapitalistiska sosse politiken som fick folket att, säga nu får det fan i mig vara slut! Då 1931 hade folket det fattigt och eländigt på alla sätt och vis, men de hade ett samhälle för alla, ett samhälle som vi gärna minns som ett, solidaritetssamhälle där alla tog ansvar för alla och varandra?! Eller hur var det egentligen, var det så bra som många vill göra gällande, eller har ingenting förändrats till det bättre, för ättlingarna till de som demonstrerade för bättre löner och arbetsvillkor?! Visst har alla fått det bättre, men vilket pris har arbetarrörelsen fått betala, för det som hände då 1931, och det som arbetarrörelsen kämpade för i Ådalen 1931? 

Jo då 1931 miste 5 människor livet, när de protesterade mot, orättvisorna i samhället, och vem kunde i sin vildaste fantasi drömma om att, att folket här i hjärtat av det rödaste Ådalen skulle få uppleva dåtidens härskarvälde, som med vapen tvingade arbetarrörelsen till lydnad, av eliten av dåtidens kapitalistsamhälle? Nej det kunde nog ingen drömma om att, folket i Ådalen skulle få uppleva 86 år senare, men hur konstigt det än kan tycks vara, återupprepar sig historien återigen, nu när Västernorrlänningarna tillsammans med Ådalsborna protesterar mot nedläggningen av BB-avdelningen och kvinnosjukvårdens operationsverksamhet på Sollefteå sjukhus, som är en ny dödsstöt från det kapitalistiska härskarsamhället, mot arbetarrörelsen. När de vill försämra vården och välfärden för arbetarrörelsen i Västernorrland och stora delar av Norrlands inland, när de kämpar mot eliten av politikernas maktbegär, som bara är intresserade av mer makt och status, i deras inbördes härskarklubb av likasinnades jakt på, det som förgyller deras egen välfärd av maktkarriär!?

   Över 15 miljoner i underskott i nämnden - Kramfors.     Förslag till politiska riktlinjer     Populism betyder ungefär folklighet.      Ropen skalla – populism åt alla!.     Populism signalerar en tydlig klyfta mellan eliten och den vanlige medborgaren.     När katastrofen är ett faktum     Efter kapitalismen kommer en ny tid      Politisk majoritet i dag: BB i Sollefteå ska stänga för gott     Ådalshändelserna    OBS: Facebook länk: Sollefteå Framtidens Akutsjukhus 

2 kommentarer:

  1. Samma gamla snack, om arbetarklassen! Att se er, sossar och rödstrumpor, på torget den 1:a maj med svenska flaggan i topp. Då, på de arbetandes dag är det ok att stoltsera med svenska flaggan i topp, men när vi andra vill flagga då är vi rasister och fascister. Vilket hyckleri ni står för. Arbetarklassen, är de som inte äger produktionsmedlen. Hur många är det av alla jobb knegar? Så dassigt har de flesta det inte, som det var förr. Det är ett sådant ordbajseri att snacka om arbetarklassen och gamla Ådalen! Det är ingen lycka eller framgångsmiljö, att suga på benen efter all tragedi som varit. Det är därför vissa aldrig kommer framåt, för de glor endast bakåt. Gnolar och suger på gammal skåpmat. Du kommer inte att våga lägga upp detta, för hur skulle det se ut, med någon som inte håller med. Men nu har jag fått skriva vad jag tycker!

    SvaraRadera
    Svar
    1. Ja ha, tråkigt att, du inte vågade kommentera med ditt namn, men nu kan fler läsa det du går och "ruvar" på, i din ensamhet!

      Radera