söndag 7 maj 2017

Förfallna hus och fastigheter i Ångermanland.

Förfallet i landskapet Ångermanland växer och tillåts förfalla, när många och stora delar av landskapet lämnas åt sitt öde, av ägarna och samhället! Nej det är ingen trevlig syn som möter de boende i närområdet eller besökare utifrån som brukar åka omkring för att titta på landskapet och byarna som en gång i tiden levde och var fulla av liv, då när sågverksepoken var Sveriges guldgruva?! 

Men det var då det, i dag möter ortsborna och besökarna en byggd i totalt förfall, i alla byarna, centralorten och i hela landskapet, och det man ser är, många övergivna privata hus, eldhärjade hus och tomter som är en allmän hälsofara för barnen och ungdomarna som ”råkar” bo grannar med någon av alla dessa fastigheter, för att inte tala om alla kommunala skolor och fastigheter som kommunen sålde ut för 1 kr till mindre seriösa företagare och privatpersoner, som låter fastigheterna förfalla utan tillsyn eller skötsel! Jo så illa är det, när man reser omkring i landskapet och ser massor med hus och fastigheter som övergetts och lämnats till att förfalla, eller i bästa fall, bebos och användas som sommar stugor, så länge husen och tomterna ser något så när beboeliga ut! 

Men man ser också massor med förfallna ruckel där det fortfarande bor människor, som samlar på stora mängder bilar, skräp och skrot på de privatägda tomterna, jo överallt ser man dessa hus, fastigheter och tomter som skulle få en fungerande kommun och hälsovårdsmyndighet, att agera om husen, tomterna och fastigheterna låg i attraktiva bostadsområden eller låg grannar med ortens styrande politiker och tjänstemäns egna fastigheter!? 

Men riktigt så fungerar det tydligen inte här i landskapet Ångermanland, och man får väldigt lätt uppfattningen att, kommunen, lokalpolitikerna, tjänstemännen och myndigheterna bara väntar på undergången och när man ser förfallet, inser man att våra politiker, tjänstemän och myndigheter gett upp allt hopp om att rädda det som borde gå att rädda om viljan och framtidsvisionerna fanns, som faktiskt "finns" om man får tro på det kommunalrådet i Kramfors så ihärdigt upprepar och säger, när han pratar om sina drömmar! 

  Det bortglömda Sverige.     Ödehus i Sverige    Ödehus.    Hus till salu i Västernorrland.     Köpa öde hus.     Övergivna hus och miljöer i Sverige.    Hitta fastigheter till salu.      Övergivna hus o byggnader till salu finns på Facebook..     Stort intresse för övergivna och mystiska hus.     Välkommen till Sveriges ledande bostadsportal.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar