lördag 10 juni 2017

Hälsans stig – KramforsAtt hälsa och politik, är sammanlänkat i budgeten förstår nog alla, men det där är också en sanning med modifikation ute i landets alla kommuner, jo då så även här i kommunen Kramfors, när de som bestämmer ”pratar” om individernas möjligheter till motion! Jo då och vi som bor här kan läsa om och när våra snillen spekulerar om motion och våra grönområden, när de anlitat/anlitar dyra konsulter och arkitekter för att göra något vettigt av centrum och ”Hälsans stig” som löper utmed Kramforsån! Men tyvärr, måste jag säga, brukar planerna alltid sluta med att ”det bidde ingenting”, efter att kommunen betalat fakturorna till arkitekter och konsulterna, men det har faktiskt byggts ett ute gym som används av ett fåtal, på samma plats som kommunalrådet Jan Johansson och jag en gång i tiden diskuterade om att, där borde kommunen anlägga en allmän grill och rastplats, vilket även det rann ut i Kramforsån! Men det har även kommit upp skyltar efter varje kilometer efter ”promenadvägen” som berättar hur långt ”du” gått, men kommunen har också i samarbete med någon arkitekt planterat ut några strategiskt placerade träd där i grönområdet!

Alltid något positivt kan man säkert tycka, efter att kommunen "slängt" så mycket pengar i just den bäcken för att få fler människor till att röra på sig, men jo då, det är inte ”bara” motionärer som promenerar på dessa grusvägar, en promenad och cykelväg som används flitigt av många människor för att gå eller cykla in till centrum, vilket även sker under sena kvällar, helger eller nätter, vilket ofta sker i ett totalt mörker eftersom kommunen släcker ner belysningen efter en viss tid på dygnet, en fråga som varit föremål för debatt i kommunalfullmäktige, då när kommunen diskuterade om att, göra kommunen tryggare och säkrare för alla, och hur det blev med den saken, känner alla till som går hem efter en sen utekväll i kommunens centrum! Men visst är det en mycket fin promenad och cykelväg under dygnets ljusa timmar, i ett fint grönområde som kommunen borde ta till vara på ett bättre sätt, än bara tomt prat med dyra arkitekter och konsulter!

170818 Äntligen!

Så mycket som jag har sagt och skrivit om "Hälsans stig" även på den tiden kommunalrådet hette Jan Johansson, och jag vet och minns allt han lovade, saker som rann ner i Kramforsån! Men att föräldrarna måste åka till andra kommuner för att barnen skall få leka i lekparker som är lekparker är en skam för kommunen, så jag avvaktar och ser vad som händer, men att kommunen Kramfors måste ta sig i kragen och börja satsa på barnen och ungdomarna inser nog alla, så visst känns det glädjande nu när kommunen lovar att de skall satsa pengar på barnen och se över lekplatserna och bygga en lekpark i anslutning till Hälsans stig. Så inte ropar jag hej och tack före vi är på andra sidan Kramforsån, för jag vet om vad alla fina och vackra ord har för mening, men nu kanske det äntligen blir av!


Facebooksida - Hälsans stig

Intressant och mycket bra information om Kramfors och Sqvällsån

   Satsning på ridskolan och attraktiva miljöer     Se & göra, Idrott, motion och friluftsliv - Kramfors     Hälsans Stig är en trygg och promenadvänlig slinga, för alla.   Hälsans stig - Kramfors kommun   En naturskön slinga i omväxlande miljö.     Kramforsån.     Herberts Stråle – en Kramforsklassiker.      Björsta kvarn gav mer än mjöl till byn.      Kramfors sju underverk.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar