torsdag 20 juli 2017

Det som inte fick hända, hände regeringen Löfven!


Men tyvärr är den här IT-skandalen bara en av alla skandaler som råkade komma upp till ytan, men den här skandalen är gigantisk så till vida att, massor med hemligstämplat material från myndighetens databaser hamnat hos fel personer utomlands, och det är inte klokt, det är också så dumdristigt gjort av regeringen som försökt att hemlighålla skandalen, trotts att regeringen känt till IT-läckan i ett helt år?! Varför har ingen reagerat, agerat och slagit larm långt tidigare, samtidigt som man funderar på, hur är det möjligt att en av Sveriges största myndigheter Transportstyrelsen läckt så mycket känsligt material till personer utomlands som saknar alla former av säkerhetsgranskningar!? Men som vanligt, förnekar de sig inte, nu när regeringen skall fatta ett formellt beslut om den ansvarige chefen Maria Ågren kommer att sparkas, men räcker det?! Borde inte regeringen Stefan Löfven se över viket ansvar regeringen och Anna Johansson själva har, nu när det är så uppenbart att regeringen känt till skandalen allt sedan 2016, en skandal som anses vara en av de största skandalerna mot rikets säkerhet, en skandal som är i klass med Sig Bergling skandalen!?

Visst är skandalen ett faktum, men kommer regeringen att informera allmänheten om vart och till vilka personer allt det hemligstämplade mattetalet hamnat hos, och kommer alla som finns i registren som läckt ut att få veta vilka uppgifter som hamnat i fel händer?! Det om något borde regeringen i det snaraste informera allmänheten och alla som finns i registren om!? Eller blir också den här skandalen som vanligt, att de förnekar sig inte när de skyddar sig själva och varandra genom att säga att materialet är hemligstämplat!?  

Visst är det skrämmande att ingen ansvarig politiker i regeringen Stefan Löfven agerat tidigare, men vem är eller blir speciellt förvånad, när vi på förhand känner till att, det är så att de förnekar sig inte, och att socialdemokraternas hela rörelse vilar på makt, mörkläggning och förnekelse, och att det är så kan knappast sägas tydligare än det Anna Johansson tidigare sagt själv om jätteskandalen, att regeringen inte ansåg att riksdagen behövde informeras, men nu när skandalen utspelas för öppen ridå för allmänheten viker sig ministern Anna Johansson för oppositionens krav och ”bjuder” in trafikutskottet till ett möte, samtidigt som berörda minister i ett pressmeddelande berättar att, det är angeläget att utskottet delges så mycket information som möjligt om vad som skett! 

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar