lördag 15 juli 2017

Med vår högra hand på hjärtat!


Då säger en majoritet av Sveriges befolkning, att de inte vill ha vinstjakt i den gemensamma välfärden, och det säger bland annat vänsterpartiet och Jonas Sjöstedt, andra vänsterpartister, socialdemokrater och många andra politiker väljer att säga det på andra sätt, och mellan 60 – 80 procent av svenska folket, beroende på hur frågorna ställs, har i många år gett uttryck för, att skattemedel som är öronmärkta skattemedel skall gå till välfärden och ingen annan stans, och inte hamna i någon annans fickor heller, och så långt är nog alla och även jag med, men bara så långt om vi med handen på hjärtat står upp för alla övriga vinstjakter i alla gemensamma vinster av det som är välfärdspengar, av våra pengar som vi alla är med och betalar för, via skattsedlar och andra skatter som gynnar vår gemensamma välfärd!

Att frågan om vinster i välfärden är och blev en het potatis fråga, är kanske inte så konstigt, nej men just den frågan om vinstjakter i välfärden var och är vänsterpartiets enda hjärtebarns fråga, en fråga som socialdemokraterna själva mer eller mindre blev tvingade till, att prata om, och därför bestämde socialdemokraterna sig för att utreda den sakfrågan internt, och det uppdraget råkade landa på Illmar Reepalus bord, och efter många om och men presenterades den i november förra året när välfärdsutredningens förslag överlämnades till civilministern Ardalan Shekarabi, samma välfärdsutredning föreslår i slutbetänkandet för en bättre kvalité i skola, vård och omsorg! Men samtidigt säger samme Reepalu följande! ”Men för att använda kvalitetskrav för att minska välfärdsföretagens höga vinster, som föreslagits, är inte realistiskt. Att ställa fler detaljkrav skulle medföra en stor administrativ börda för välfärdens professioner, skriver Reepalu, i sytt betänkande”! Läs gärna den sista meningen om att använda kvalitetskrav en gång till, förstår ni också hur och varför Reepalu vrider och vänder på begreppen för att sila bort myggorna från elefanterna, i slutbetänkandet om vinstjakt i välfärden?!

Men vi hoppar över det, och funderar ett varv till på vad som inte är eller inte borde falla mellan stolarna i vinstjakter av välfärdspengarna! Och då om vi med handen på hjärtat, ställer om samma fråga vart våra skattemedel som är öronmärkta skattemedel skall gå till välfärden och ingen annan stans, och inte hamna i någon annans fickor heller, blir frågan genast lite besvärligare att besvara för 100 procent av svenska folket! Men varför är det så och vad beror det på att, vi som tillhör de mellan 60 – 80 procent av svenska folket, beroende på hur frågorna ställs, om hur de ser på just vinstjakter i välfärdspengarna, när vi samtidigt som nästan 100 procent av alla politiker tycker så om vinstjakter ur välfärdspengarna, att de enbart skall gå dit de är avsatta att gå till, när vi och nästan 100 procent av svenska folket blundar för, när samma välfärdspengar hamnar i utländska och svenska företagsfickor, när de skor sig på våra välfärdspengar när de driver boenden för människorna som flytt och söker skydd i Sverige?! Ursäkta om jag verkar vara dum, men jag får inte den ekvationen att gå ihop, får ni det? Men ni som får ihop det, får mer än gärna förklara det för mig!?

Men om nu jag lägger min högra hand på hjärtat och frågar er, hur det kan komma sig att 99,9 procent av den svenska befolkningen inte vill prata om den frågan när det är så många utländska och svenska bolag som blir extremt rika av att ta pengar från välfärdspengarna, och stoppa ner i egna fickor, när de bedriver någon form av boenden, för de människor som sökt sig till Sverige, när ni samtidigt säger att, skattemedel som är öronmärkta skattemedel skall gå till välfärden och ingen annan stans!? Men det är och blir enklare att förstå, åtminstone för min egen del, eftersom inte jag får den ekvationen att gå ihop!? 

Men när jag tänker på dessa ord. Glöm inte bort att svenska folket är extremt fegt, de saknar civilkurage, människorna är extremt konflikträdda, få vågar säga vad de tycker, detta har gjort att beslut fattas ibland högt över huvudena på folket, eftersom folket inte säger ifrån. Det skulle behövas mycket mer jävlar anamma och riktigt finskt sisu! Men eftersom det finska sisut inte finns, blir allting mycket enklare att förstå, beroende på hur frågorna ställs och av vem då? Och hur de som tillfrågades besvarar frågorna om vinstjakter i välfärdssystemen!?

    Stefan Löfven öppen för nya lösningar    Majoritet vill begränsa företags uttag av skattepengar    Svenska folket vill inte ha vinstdrift i välfärden    Majoritet av svenskarna vill begränsa vinster i välfärden    Du ska inte behöva ha dyr klocka    Löfven backar om vinster i välfärden     En välfärd att lita på utan vinstjakt    Här är hoten mot den svenska tryggheten     Det var rätt att vi räddade flyktingar    Samma gamla vanliga skattesänkarpolitik     Socialdemokraterna ger vallöfte om fler miljarder till välfärden    De förlorade arbetarna    Rätt av S att satsa på välfärden    Fridolin tvekar om den framtida asylpolitiken     Reepaluutredningen - Samarbetsregeringens fortsatta huvudvärk    Hade jag fått panik hade jag dött     Vinst i välfärden    "Har ingen användning för anläggningen längre"

http://intressant.se/

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar