torsdag 10 augusti 2017

Vi har sålt ut oss själva!När jag läser Marcus Birros inlägg ”Sverige har blivit ett land av fegisar” går mina tankar obönhörligen vidare av sig själv till några mycket kloka ord som David Brinkley lär ha sagt om makt, att makten korrumperar, men det är i själva verket makten som attraherar korrupta. De kloka attraheras av andra saker än makt, och det i sin tur får mig att tänka på hur den samlade politiska eliten använder makten för att, styra och tysta folket, och det är inte ”bara” Birro och jag som insett vad som håller på att hända, men det som är skrämmande är inte det Birro skriver, nej det som är så skrämmande är att det är så få, som vågar säga som det är, eller säga vad de själva tycker och tänker om hur och när makteliten kör över alla och allt i alla politiska ärenden och beslut som drabbar dem själva lika mycket som det drabbar Marcus Birro och alla andra som vågar ta bladet ur munnen och säga sitt hjärtas mening om, hur deras egna liv och alla andras liv och vardag påverkas av, de politiska besluten som tas över folkets huvuden!

Men nu är det kanske inte riktigt så illa att alla sover, nej så illa är det inte, för jag vet om att det finns massor med människor och det finns faktiskt många socialdemokratiska väljare som börjar inse ett och annat, och det om något är både upplyftande och positivt att se och höra, att det finns gamla trogna socialdemokratiska väljare som börjar vakna upp ur drömmarna om, det som förmedlas och trummas ut gång på gång av deras egna partikamrater och ledare när de säger att vi skall göra det tillsammans, och att ”vi” skall vara solidariska mot varandra, och det är frukten av alla dessa fina ord som många nu inser att, det de står och säger nu i dag 2017 är och låter på exakt samma sätt som det gjorde på något maranatamöte på 50 och 60 talet, men i dag känner alla till att, det regnar inte manna från himmelen, och det är tack vare alla dessa fina ord som många med mig äntligen har förstått, att det de står och lovar och pratar om handlar inte om dem själva, men tro nu för guds skull inte att, förändringarna kommer av sig själva, nej det kommer att krävas att många fler inser att det Marcus Birro skriver är bara sanningen om det politiska spelet, som är på god väg att dela och splittra landet i många olika läger! 

Men om vill vi förändra något måste vi bli många fler som vågar säga just det Marcus Birro säger, och jag tror att, vi har inte allt för mycket tid på oss om vi vill förändra det som händer och sker, nu när det är så uppenbart att den samlade politiska makteliten sitter i den gemensamma rödgröna båten, och bedriver en Robin Hood politik som enbart gör den själva rikare och mäktigare, samtidigt som den lilla solidariska väljaren bara blir fattigare och fattigare! 

Men jag måste faktiskt erkänna att det här inlägget startade när jag delade Birros inlägg ”Sverige har blivit ett land av fegisar” på min Facebook sida, och där vågade några stycken säga det jag själv säger, att det Birro säger är sanning, men jag känner också att jag måste dela några kommentarer från min egen tidslinje, på det jag själv skrev som en kommentar på Birros länk! Jag skrev att han har mycket poänger i det här, och som kommenterades så här av en kvinna som röstar rött! ”Ja här plockar han poäng utav mig, däremot skrattar jag åt den inbillade ändringen han tror sker 2018, tror han att SD till makten? Det hoppas inte jag. Det land han saknar har varit på glid i nästan 15 år o nu först reagerar nån enstaka”? Jag svarade: Vet och bryr mig inte vad han själv sympatiserar med, men han säger det som måste sägas av någon/några fler! Hon i sin tur kommenterade det med: ”Ja det började när allt skulle vara modernt o gränsöverskridande. Nu menar jag absolut inte bara inom politiken, allt skulle vara så öppet o då blir det sårbart. Ja idiotiska dumheter ska inte gömmas oavsett vilket parti för alla sitter i eget glaspalats med sina egon”. Jag kommenterade det så här: Tänker inte och skall inte bråka med dig om det. Nä som det är och har blivit är det ingen som bryr sig om folket, visst pratar många och solidaritet, men då menar de att väljarna skall vara det, medans de själva lever i lyx och överflöd utan att de behöver ta något som helst ansvar för någon/någonting, nu när det är Robin Hood politik från vänster till höger, en politik som gör dem själva rikare och rikare. Hon kommenterade det så här: ”Ja tyvärr!”.

Men SD finns och varför de växer är inte väljarnas fel, och det om något förstärker också det Marcus säger i inlägget, om Sverige!

Och jag känner att jag behöver avsluta det här inlägget med att citera Birros egna ord, för det är exakt så det faktiskt förhåller sig! ”I resten av landet, där de så kallat vanliga människorna bor, är det som ett helt nytt och annat land som både börjar och slutar. I detta land, som också heter Sverige, bor människor som makten spottar rakt i ansiktet. Gång på gång på gång” 

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar