onsdag 27 september 2017

Är Svenskarna rumsrena.

Känsligt det här, men det vi vanligtvis förknippar med rumsren är djuren, oftast katt eller hund som vi ställer massor med frågor om, före vi bestämmer oss för, om vi vill ha något husdjur i vår bostad, men nej då, inte är det husdjuren som får mig att fundera på, hur rumsrena är vi som mer än gärna pekar finger när vi utmärker oss själva för att vara ett föredöme, när eller om vi diskuterar andra människor och deras kulturer när det inte passar in i våra rumsrena liv och vardag!? Stanna gärna upp och sug på dom orden en kort stund, före du går vidare och funderar på, vem handlar det här om?! Jo mycket riktigt handlar det om mig, dig och alla andra som mer än gärna slår oss för bröstet när vi tror att vi Svenskar är bättre än alla andra, men varför inte börja från noll och titta dig i spegel för att se din egen spegelbild av vem ser du då, efter att du läst det du just nu läste, och ställ därefter frågan till dig själv, är jag rumsrenare än alla andra och jag tror att det du själv ser i ditt eget ansiktsuttryck avslöjar vem du egentligen är, som pekar finger åt alla andra som inte uppfyller dina egna högt ställda förväntningar och krav på hur alla andra borde vara för att passa in i ditt rumsrena Svenska liv!

Men nej då, nu pratar inte jag om hundar och katter, nej jag behöver knappast säga vad jag pratar om, men jag skall prata om om det ändå, vare sig du vill eller inte vill det! Och det jag menar är, hur rumsrena tror vi att vi är, när eller om vi röstar på ett politiskt parti där partiledaren påstår att, det är ingen diktatur i Saudiarabien och Kina, eller vad är det statsministern för ett av Sveriges största partier menar när han säger dom orden?! Visst handlar det Stefan Löfven egentligen menar om rumsrent, men varför säger han då det han säger, när han och hela det socialdemokratiska partiet känner till, att det han säger inte är riktigt sant!? Men hur kan det då komma sig att vi som pekar finger åt så mycket annat, röstar på ett parti som inte är så värst rumsrenare än något annat politiskt parti är, eller vill verka vara något de uppenbarligen inte är?

Att det förekommer och finns rötägg i alla politiska partier behöver jag knappast bevisa för någon av er, för det känner säkert även du till och du säger säkert det också, men nej då, det betyder ändå inte att det du själv väljer att rösta på är rumsrenare än vad alla andra partierna utger sig för att vara eller verkar vara, och det är kanske det vi bör se och tänka på, före vi själva står där och pekar fingret åt det som katten som vi inte tog med oss hem, skulle kunnat uträtta i vårt rumsrena hem, bara för att den katten eller hunden inte uppfostrats hemma hos oss! 

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar