söndag 24 september 2017

Framtidsvisioner i Kramfors kommun.

Jag tänker inleda det här inlägget med ett ”glatt” konstaterade, när jag konstaterat följande, att meteorologernas kalkyler för helgens väder var lika pålitliga som allt annat numera är i Sverige. Men mot vädret kan vi skydda oss med kläder, men mot allt det andra som tyvärr händer och sker finns det inga vattentäta skydd. Sammanfattningsvis kan jag konstatera följande, sköt dig själv och skit i alla och allt det andra gäller.. oavsett höstfärgerna i naturen och på klädvalen, nä det är en himla röra som gäller, punkt slut! Och att det är och ”fungerar” så, kommer att ställas bortom allt rimligt tvivel, när ni kära läsare blir införstådda i det som råkade bli en mycket dyr akvarell målad tavla i kommunen Kramfors! 

Men för att göra det konstaterandet lättbegripligt måste jag backa tiden bakåt i tiden, nämligen till mars 2016 och citera kommunalrådet Jan Sahléns egna ord om kommunens framtidsvisioner, där han säger ”Förändra bilden av Kramfors genom en ny framtidsinriktad politik där det fortsatt samhällsbygget ska präglas av höga ambitioner och kvalitetskrav när det gäller hållbarhet, jämställdhet och kultur. Ambitioner som ska forma en solidarisk och modern framtid som skall attrahera nyfikna och engagerade medborgare”! Visst låter det så fint när kommunalrådet pratar om sina visioner och drömmar om, men verkligheten den berättar det Jan Sahlén inte ser, eller inte vill se är att det är både si och så ställt med hållbarhet och jämställdhet i den egna kommunen Kramfors, där den politiska organisationen styrs till stora delar av männen, som exempel i kommunalfullmäktige där Kramfors kommun valt helmanliga alternativ i skolor, arbetsmarknaden, socialtjänsten och överförmyndarnämnden, och kvinnorna får ta det som bjuds i miljö- och byggnadsfrågorna och till råga på allt är det en man som håller ett stadigt tag om ordförandeklubban i kommunalfullmäktige! Och med den tanke på det kommunalrådet Jan Sahlén säger borde jämställdhetsmyndighetens nya kontor självklart placeras i kommunen Kramfors!

Och med tanke på kommunens ekonomiska situation måste vi också nämna några ord om den ekonomiska hållbarheten och trovärdigheten i det kommunalrådet dagdrömmer om, som är en viktig faktor att ta med i alla beräkningar om man vill bli tagen på allvar, före man överhuvudtaget uttalar sig som kommunalrådet Jan Sahlén gör när det blir så uppenbart att kommunalrådets samhällsbygge enbart bygger på dagdrömmar om framtiden när kommunalrådet pratar om kommunens framtidsinriktade politik som skall attrahera nyfikna och engagerade medborgare med höga ambitioner och kvalitetskrav när det uppenbarligen är så illa, att det inte finns på pappret! Och nu måste jag återigen backa tiden tillbaka till september 2016, för då kunde vi läsa om den glada nyheten att då hade kommunen Kramfors ett jätteöverskott på nästan 10 miljoner kronor i kommunens bokslutsprognos! Och det har i sin tur resulterat i mer skriverier och dagdrömmar om kommunens alla storslagna framtidsdrömmar och planer på att köpa och bygga nya bostäder och hotell, men säg den glädjen som varar när dagdrömmarna bygger på ekonomiska luftslott och ekonomiska beräkningar som inte finns på papper, annars kan det gå riktigt illa, och det har det uppenbarligen gjort med kommunalrådets framtidsvisioner, nu när överskottet omvandlats till att bli ett gigantiskt underskott på 29 miljoner kronor som faktiskt finns på papper!?

Men hur det kan komma sig att kommunens ekonomin åker berg och dalbana har kanske sina egna förklaringar, men onekligen är det något som brister och det är alltid den svagaste länken som brister först!? Men var och vem det är som är just den länken skall jag låta vara osagt, men uppenbarligen är det så att kommunen Kramfors spekulerat med utbetalningar från Migrationsverket som inte finns på papper, fast kommunens lägger så extremt mycket pengar på kontorsmaterial Men som Jonne Norlin S ordförande för bistånd, arbetsmarknad och sociala servicenämnden säger, är vi medvetna om underskottet, men de har kontroll på kostnaderna och att de har redovisat detta till fullmäktige!? 

Och hur skall då kommunmedborgarna sammanfatta visionerna, dagdrömmarna, framtidsutsikterna, och den framtidsinriktade politiken är en gåta, men en sak kan vi konstatera och det är att det är en himla röra som gäller i Kramfors kommun, punkt slut!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar