söndag 3 september 2017

Meningen med livet.Ja ni vad är egentligen meningen med livet? Ingen lätt sak att besvara eller förklara för någon, och att det är så svårt inser man när man Googlar på ”vad är meningen med livet” för då får man nämligen upp 448 000 tusen träffar, men oavsett alla filosofiska tankar på Google har alla lika säkert som amen i kyrkan funderat på det egna livet och vilken mening det har, vid upprepade tillfällen när vi befinner oss mitt i livets alla olika skeden i det som är livets gråa vardag, eller är det kanske så att den frågan dyker upp oftare när vi möts av motgångar i det egna livet, och det har kanske sin egen förklaring till varför vi tänker mer på meningen med livet när livet känns orättvist när vi drabbas av jobbiga saker som påverkar våra liv på ett negativt sätt!? Inte vet jag om det är rätt stund att fundera på meningen med livet, när vi påverkats av mindre roliga saker eller varför vi filosoferar om det just då, men varför det är så, att så många människor i alla tider funderat på meningen med livet är intressant, men varför vi funderar på det har säkert lika många svar som det finns träffar på Google, men onekligen är det intressant att fundera på, om och varför det finns och är så många som filosoferat om livets mening!? Jo det är intressant, till och med så pass intressant för min egen del, att det får mig att filosofera om den saken!

Och jag tror att det är så, att det är många olika saker och händelser som medvetet eller omedvetet påverkar vårt sätt att tänka på meningen med livet, och det kan handla om allting från grannarnas nyinköpta Volvo till något tv program som handlar om andra människors liv och vardag, och visst är det lätt att tänka på livets mening när vi ser grannarna rensa ogräs i trädgårdslandet eller när de städar och tvättar den nya fina bilen, saker som vi själva drömmer om att göra eller äga!? Nä allvarligt, inte kan det vara meningen med livet att vi skall gå omkring och vara avundsjuka på alla andra som gör saker som vi själva drömmer om att göra eller inte har råd att äga och köpa, men jag tror att mycket av det vi ser hos andra människor påverkar våra egna funderingar om livets mening, nu menar jag inte att det alltid är eller behöver vara vår avundsjuka som påverkar våra egna tankar om meningen med livet, men jag tror inte att jag är ute och cyklar när jag påstår det, men jag ”tror” också att stressen och hetsjakten på pengar och prylar omedvetet bidrar till varför våra egna dagdrömmer om, meningen med livet handlar om någon annan människas liv!?

Men jag tror också att det finns en mening med allas liv, men jag tror knappast att meningen med livet enbart handlar om, att gå i skolan, ha ett jobb, tjäna pengar, äga massor med olika prylar och saker, ha fru och barn, äta och sova, och att våra barn skall få en bättre uppväxt än det vi själva fick! Nej svaret på livets mening kan inte vara så himla enkelt, om det enbart handlade om det skulle livets mening och vardag se exakt likadant ut för alla, för att jag tror och inbillar mig att där tycker och tänker vi alla exakt lika! Men varför är det så, att vi människor funderar så mycket på livets mening om vi med våra egna mått har det bra på alla sätt och vis, som vi så ofta ger uttryck för när vi pratar om våra egna liv, om vi är nöjda med det?!

Nu skall jag avslöja mina egna funderingar på meningen med livet och mina egna filosofiska tankar, om mina dagdrömmar om livets mening, men då måste ni först lova mig att ni inte berättar det för någon annan! Men när jag tittar på tv programmet (Hundra procent bonde) som handlar om den danske bonden Frank Erichsen, hans fru och deras barn som lever ett enkelt liv på en bondgård, funderar jag ofta på om den familjen lever det perfekta livet som borde vara allas mening med livet!

    Vad är meningen med livet?     Varför funderar jag så mycket över meningen med livet?      Fråga: Vad är meningen med livet?    Finns det en mening med livet?     Hitta meningen med ditt liv med hjälp av några enkla frågor     Kastaniegaarden

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar