fredag 8 september 2017

Spottkoppen Jimmie Åkesson.Vems ”fel” är det att SD och Jimmie Åkesson finns? Jo jag skall försöka förklara varför det förhåller sig på det sättet, att SD och Jimmie finns, men före jag säger någonting om den saken, tänker jag säga några väl valda ord om den krökta flaggstången på Sergels torg i Stockholm! Hade ”konstnären” hängt upp den Turkiska flaggan i stället för den Svenska flaggan, skulle flaggstången aldrig tillåtits ställas upp någonstans i Sverige, för då hade ”konstverket” kallats för hets mot folkgrupp, men nu står den där mitt i Stockholm, och utan att någon riktigt begriper vad den egentligen symboliserar står den där den faktiskt hör hemma, om vi väljer att se den som ett humoristiskt ”konstverk” men då blir det lite knepigt att den tillåts stå kvar, där mitt i Stockholm om vi betraktar ”konstverket” för det den också symboliserar, nämligen kaoset i Sverige och då får konstverket helt plötsligt ett annat värde, om den symboliserar den sittande regeringen, Sveriges riksdag och våra folkvalda politiker, och det är lite så jag själv väljer att betrakta den krökta flaggstången!

Men återigen, varför finns Jimmie Åkesson och Sverigedemokraterna, och vems fel är det då, nu när de finns, eller är det väljarnas fel att Sverigedemokraterna finns i stort sett i varenda kommun och att de finns i Sveriges riksdag?! Nej naturligtvis är det inte folkets fel att SD och Jimmie Åkesson finns, men hur kan det då komma sig att 20 procent av Sveriges befolkning sympatiserar med SD och Jimmie Åkesson, när alla andra politiska partier i Sveriges riksdag använder Jimmie Åkesson och SD som en illaluktande spottkopp, när de med konstens alla regler säger så mycket negativa saker om allting som Jimmie och Sverigedemokraterna säger, skriver och debatter?! Eller kan det vara så illa att en femtedel av den Svenska befolkningen är ”nollor och dumma” i huvudet, bara för att de inte har akademisk utbildning, spetskompetens och fina titlar?! Nej naturligtvis är det inte akademiska utbildningar och titlar som avgör vem som är smart eller dum!?

Men det är kanske ett faktum, att så många är missnöjda, men vad är alla missnöjda, missnöjda med, kan det verkligen vara så ”enkelt” att en femtedel av Sveriges befolkning är missnöjda på en ända politisk sakfråga?! Nej naturligtvis är det inte sant, men om vi vill gör det så enkelt som alla andra politiska partier gör när de gång på gång bemöter och använder Sverigedemokraterna och Jimmie Åkessons politiska sakfrågor som en spottkopp, i stället för att föra en seriös och saklig debatt om, orsakerna till, varför en femtedel av landets befolkning är missnöjda med den politik som styr landets hela befolkning, eller är det befogat att ifråga sätta vem som är dum, dummare, dummast när de själva saknar konkreta och korrekta svar på det Jimmie och Sverigedemokraterna påstår!? Eller är det så enkelt, att en femtedel av landets befolkning inte klarar av att följa med i de politiska debatterna på grund av att de har bristfälliga akademiska utbildningar och kunskaper i det talade och skrivna Svenska språket!?

Nej naturligtvis är det inte riktigt så enkel det heller, men återigen, varför finns Sverigedemokraterna, eller skall vi i stället fråga oss, behövs Jimmie Åkesson och Sverigedemokraterna i Sveriges riksdag!? Nej Sverigedemokraterna skulle inte behövas någonstans och inte finnas överhuvudtaget, men nu finns Sverigedemokraterna och då borde det bara finnas två vettig frågor kvar att ställa, och det är vems är felet till att de finns och vems är felet till att en femtedel av den Svenska befolkningen sympatiserar med SD!? Självklart finns det massor med både bra och mindre bra svar på dessa två frågor, men om vill få ett rätt och riktigt svar på den frågan måste vi sluta använda SD och väljarna som sympatiserar med Sverigedemokraterna som en spottkoppar, annars är risken mycket större och besvärligare att besvara efter valdagen 2018, om ingen redan i dag börjar bemöta Sverigedemokraterna och deras sympatisörer som de bemöter alla andra och andra politiska ledare och partier, annars är risken stor, att alla som redan i dag säger att de skall lägga sin röst på SD i valet 2018, gör verklighet av det!

Men om vi återvänder till den krökta flaggstången som står mitt i huvudstaden, och betraktar den på samma komiska sättet som många gör när "vi" betraktar det politiska klimatet i Sverige, samtidigt som vi frågar oss, behövs Sverigedemokraterna i den Svenska riksdagen, och då får ni svaret på det ni själva funderar på, nämligen svaret på varför SD och Jimmie Åkesson finns!

 Kristerssons besked om SD och alliansen svåra att få ihop    S går framåt - efter krisen    ”Svensken är böjd likt flaggstången på Sergels torg”   Stenkastning mot räddningstjänsten    Galenskapen om ålder måste få ett slut    Löfven skapar ett sår som blir svårt att läka   "Det blir en jobbig valrörelse för Åkesson"    Professor: Därför blir ungdomar kriminella

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar