lördag 16 september 2017

Vilket parti skall vi rösta på 2018.


När jag var ung och grön på arbetsmarknaden röstade jag på samma politiska parti som de flesta av mina arbetskamrater röstade på, jo jag röstade rött i många år och det skulle jag förmodligen fortsatt att göra, om jag inte med egna ögon såg vad som hände med min egen mamma, när jag såg hur hon tvingades vrida och vända på kronorna för att överhuvudtaget överleva och klara av att betala sina räkningar när min mammas kropp inte klarade av att fortsätta jobba och slita ut sig i textilindustrin, men efter en ryggoperation förvärrades hennes liv på grund av att samhället valde den enklaste vägen och sjukpensionerade min mamma för att slippa betala kostnaderna för att rehabilitera henne tillbaka till arbetslivet, och det fick många med min mamma uppleva, då när socialdemokraterna i stället att rehabilitera och hjälpa förtidspensionerade de alla som var långtidssjukskrivna och långtidsarbetslösa, för att dölja statistiken över alla som var långtidssjukskrivna och öppet arbetslösa!


Och det var redan då som jag insåg och förstod vad min röst hade för värde och betydelse när eller om jag röstade på det röda blocket, och det var också där som jag slutade rösta helt i några år, och det var enbart på grund av det jag med mina egna ögon såg hur samhället behandlade människorna som slitit ut sig och sina kroppar för att betala skatter och sociala avgifter, för att de trodde och litade på, att deras inbetalda skatter och sociala avgifter var deras ända garanti och trygghet som skulle ge dem ett värdigt liv den dagen kroppen och orken sagt stopp, och det var redan då för cirka 40 år sedan som jag insåg, att det där med politik och politikernas fina löften och ord var ingenting man vare sig kunde lita eller överleva på!

Och så skulle förmodligen åren rullat på, om inte jag en dag bestämde mig för att bli min egen arbetsgivare, och så blev det och då började jag återigen att fundera på, vilket politiskt part skulle jag rösta på, och där och då började jag rösta på moderaterna och centerpartiet, och åren rullade på i 25 år tills jag en dag tvingades till att ringa och be om hjälp för att ta mig upp ur sängen för vidare transport till akuten, och vad hände då, jo fick recept på värktabletter och 2 veckors sjukskrivning, och efter det var det bara att bita ihop och jobba vidare, men det gick inte många veckor före jag återigen tvingade uppsöka akutvården på grund av svåra smärtor! Och där började mitt helvete att ta fart på riktigt, det var hela tiden nya undersökningar och nya värktabletter varvat med 2 veckors hel sjukskrivning, samtidigt som brevbäraren ständigt och jämt levererade nya brev och krav från Försäkringskassan, och så rullade mitt liv vidare i 5 år!

Tills jag själv sökte upp en chefsläkare på ortopedavdelningen och bad om att få träffa ortopedläkare på Akademiska i Uppsala, och så blev det, och när den ortopedläkaren undersökte min söndervärkta kropp och mina söndervärkta händer, sa han att han ville hjälpa mig, och så blev det och jag opererades i 7 timmar på Akademiska i Uppsala, och när jag vaknade upp ur narkosen kunde jag för första gången på 5 år knyta och stänga mina händer utan besvär! Men inte var karusellen slut där, nej för nu hade Försäkringskassan med socialdemokraternas sopa och gömma under mattan politik bestämt sig för att ge mig sjukpension, fast ortopedspecialisterna på Akademiska rekommenderade Försäkringskassan att återrehabilitera mig tillbaka till arbetsmarknaden, men inte lyssnade Försäkringskassan för de hade redan bestämt sig att sjukpensionera mig och så blev det och återigen sänktes min ersättning för andra gången med 20 %, först sänktes min ersättning med 20 % när jag blev sjukskriven!

Och varför skriver jag då allt detta, jo jag skall göra en lång historia så kort det bara går, genom att säga, att jag är och har alltid varit intresserad av politik, och jag följer det som händer och sker i Sverige, och jo jag såg live sändningen när regeringen Löfven presenterade höstbudgeten, och jag har både läst och studerat siffrorna i den, och som vanligt lovar de pensionärerna sänkta skatter och att pensionerna skall höjas med några 100 lappar, men de säger ingenting om att alla skattehöjningar och avgifter kommer att ”äta” upp hela höjningen med ränta, som gör att alla kommer att får mindre i börsen! Samtidigt som samma regering bokstavligt talat vräker ut pengar över vissa grupper, och droppen för många fattiga människor och pensionärer kom när regeringen Löfven återigen ger extra pengar i budgeten till de ensamkommande!

Och det är just därför som jag återigen och för den tredje gången frågar mig själv, vilket politiskt parti skall jag rösta på? Eller skall jag rösta blankt eller skall jag återigen strunta helt i att rösta!? Nej jag vet faktiskt inte vem eller vilka politiker och partier som jag kan eller vågar lita på!? Och det är den enkla och den ända anledningen till varför jag skrev det här inlägget! För att jag ger inte 5 öre för något politiskt parti som finns i Sveriges riksdag!

Det finns bara ett ända alternativ i valet den 9 september och det valet är Landsbygdspartiet. Om vi vill vara med att förändra Sverige, och det gör vi INTE om vi röstar på något av de 8 riksdagspartierna i Sveriges riksdag, nej röstar vi på något av dessa partier, är det en bortkastad röst! 

Vilket parti passar dig bäst?  -  Löfven-löfte.  -  De har fullständigt missat.  -  Löfven har lämnat Framtidspartiet.

  Fel att låta dem strejka ihjäl sig    Rödgröna splittras av frågan om ensamkommande    Regeringspartierna splittrade i frågan om ensamkommande    Regeringens hela Sverige-satsning ska lyfta landsbygden    Regeringen och Vänsterpartiet vill höja underhållsstödet     Budgeten ger mest till barn och pensionärer     Utanförskapet i Sverige på rekordlåg nivå      Så hårt slår skattehöjningen mot spararna     ”Extra pengar i budgeten till de ensamkommande”

 Centerpartiet   Kristdemokraterna   Liberalerna   Moderaterna   Miljöpartiet   Vänsterpartiet   Socialdemokraterna   Sverigedemokraterna

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar