torsdag 30 november 2017

Larmcentralen 112, var god vänta!

Ja, ja säger bara, man får tycka och tro vad man vill om Sverige, men när min äldre syster ringde mig för 3 dagar sedan. För att berätta om, att hon brutit den ena armen strax under axeln! Och inte skall ni tro att ambulansen kom inte, nä hä då, de tyckte, att hon gott kunde ta färdtjänsten och åka från Hedekas in till Uddevalla. Så vad göra, jo bara, att ringa efter färdtjänsten som hon aldrig åkt med tidigare, och innan det var klart fick hon sitta där med sin brutna arm och bara vänta!

Nä min syster svär aldrig, men nu drog hon en lång ramsa om vården och politikerna, jo då hon drog också en lång ramsa om allt det andra också, och bara det var en nyhet, för det har hon aldrig sagt något ont om tidigare heller! Och nu i kväll ringde jag upp min äldre syster för, att jag vill höra hur operationen gått, och hon svarade, att hon fått en kallelse till sjukhuset på måndag i nästa vecka, inte konstigt kanske, att min syster drog den långa ramsan om Sverige i dag igen! 

Nä men hon sa också, att det är kanske bäst att ringa nödslakten om det hände fler gånger, för som hon sa, en ko som brutit benet, den avlivas akut, för att det finns en lag som skyddar kon mot djurplågeri! Men hon sa också, är det här tacken för, att man slitit, släpat och betalat skatt hela livet!?

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar