fredag 10 november 2017

#Me too

Vi kan säga mycket om hur det är i Sverige i dag 2017! Men att den här debatten om tafsandet råkade poppa upp till ytan, nu när kändisarna vågade ta steget ut ur mörkret, när de samlat mod efter år av trakasserier och när de fått nog av sveket från chefer och ledningar! När de vågade som så många med dem, ta steget ut i medierna och berättade om hur det faktiskt är att jobba i eller på ett stort Svenskt företag, nej det kom inte en dag för tidigt! Nej snarare är tvärt om så, att det här är mycket värre än så, för så har det alltid varit i Sverige, att det har tafsats och kläms på brösten, rumpan och dras i behåbanden, för så var det även när jag och grabbarna ”retades” med tjejerna, när jag gick i skolan!

Visst är det bra att debatten finns, men inte kommer tafsandet att självdö! Bara för, att några kändisar gått ut i medierna och berättat om, hur de själva utsattes för sexuella trakasserier! Nej allvarligt, men menar våra politiker allvar, nu när även de vaknat upp, måste de våga visa framfötterna och komma med någonting annat än alla dessa fina ord och tycka synd om i debatten om de som utsatts, krävs det mycket mer än, några fina ord i medierna och på några papper, och då krävs det, att de vågar förändra lagarna och reglerna, om de vill förändra policyn som tyvärr har funnits lika länge som mänskligheten existerat!  

Vill våra politiker bli tagna på allvar, kommer det att krävas muskler och förändringar i grundlagen och skollagen för att komma till rätta med sextrakasserierna, men det räcker inte, det kommer också, att krävs att föräldrarna tar sitt fulla ansvar över de egna barnen, och den egna familjens människosyn! 

Jag tycker, att det är hög tid att vi män och kvinnor engagerar oss i debatterna om, sextrakasserierna och hedersförtrycket, men före vi gör det, måste vi självklart ta av oss munkaveln!        Var finns alla andra Svenska män?

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar