tisdag 12 december 2017

Vem kontrollerar (lurar) vem i Kramfors kommun?

Det om något är något som jag och säkert många med mig, frågar sig, nu när vi för vilken gång i ordningen får läsa om, att det där med att räkna rätt visar sig återigen vara ett svårlöst problem i kommunen Kramfors! Men allvarligt, det kan knappast bero på ”tillfälligheter” att BAS-nämnden i Kramfors åker/åkt ”berg och dalbana” i 10 års tid och tvingas till besparingar år efter år, och det som gör det spektakulärt är att, det är samma personer som fått/får förnyade förtroenden när samma nämnd/personer uppenbarligen har så ofattbart svårt, att hålla budgeten  (debet & kredit) i balans! Och det alltid lika dystert, att det alltid är de äldre och barnen som får betala för BAS nämndens alla ”misstag”!

Och det blir inte mindre spektakulärt när vi kan räkna ut att ett plus ett blir två och det gör vi när vi läser om att, samma kommun utbildar ambassadörer som utbildas till att, inte berätta hela sanningen om att Kramfors kommun har så himla svårt för, att ”hitta” någon som klarar av att, räkna ut att ett plus ett blir två! Men kommunen har klarat av, att räkna ut att, den socialdemokratiska och kommunistiska delen av kommunmedborgarna sväljer kommunens alla ”misstag” bara för att kommunen har också klarat av att räkna ut, att ortsbefolkningen litar på frälsarens alla nya löften om, mer bidrag, sänkta skatter och mer arbetstillfällen till kommunen som en gång i tiden var, arbetarrörelsens starkaste fäste i landet, men det var på den tiden då träindustrin gav orten framtidstro, annat är det i dag, nu när kommunen sätter sin tilltro, tillväxt och överlevnad på bidragsmedlen som kommer från staten och EU! 

Undrar när politikerna i Kramfors kommer att inse, att tåget gick för alltid och att de själva står kvar på perrongen, och funderar på hur de skall överleva nu när staten och EU:s pengar sinar, men som vanligt tror allt för många, att kommunens framtid stavas Höga kusten, visst drar området till sig turister, men de som kommer spenderar enbart fickpengar till den kommunala budgeten! På grund av att det är få som åker fel, och åker in till centralorten Kramfors när de besöker Höga kusten området! Men om det finns de som inbillar sig något annat, är den livlinan bara en droppe i vattnet och just därför måste kommunen Kramfors lära sig, att stå på egna ben! 

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar