onsdag 3 januari 2018

Kapitel 38. Gambia i Gambia.

Hur och varför Gambia fått för sig att han skulle starta en grönsaksodling i Gambia, berättade han aldrig för mig, men när den mannen väl bestämt sig för något var ingenting omöjligt, och en dag köpte han ett eget fartyg, köpte traktorer och jordbruksredskap som han fyllde båten med, och med den seglade de ut från någon Svensk hamn en natt, utan att åter göra rätt för sig! Han seglade mot landet Gambia, ombord på båten fanns ytterligare två personer och en schäfer valp och jag fick förmånen att träffa dessa herrar i Göteborg! Men något gick fel, båten lär enligt Gambia själv ha krockat med en val, och gick till havets botten, ombord på båten fanns det en mycket liten livbåt, som var gjord för två personer, så manskapet ombord hade byggt en flotte av en gammal järnsäng som man försatt med två oljefat under! Och på den tillbringade mannen Gambia många timmar på tillsammans med sin schäfervalp när han räddades av en Italiensk fiskeflotta efter x antal dygn på havet! Jo han blev fotograferad och fanns med i många av världens mest kända nyhetstidningar! Men han överlevde, så också dom två övriga, jo många med mig har själva sett och läst tidningarna som Gambia mer än gärna visade upp!

Men resan tog inte slut där, nej för nu lånade han mer pengar av mor och far, köpte nya traktorer och redskap, men den här gången fraktade han över alla traktorer och redskap via ett stort rederi, och flög själv ner till Gambia! Och där startade han upp sina odlingar i Gambia, och till sin hjälp hade han anställt lokalbefolkningen, som han lärde allt dom behövde kunna och veta, det första var att starta och köra traktorerna med allt vad det nu innebar med alla redskap mm. Enligt honom själv så jobbade dom i stort sett helt gratis! Mannen Gambia berättade att han bjöd alla arbetare på fri mat och gav dem lite pengar, och maten som i regel bestod av div. hopkok tillagades i oljefat, för det var många som skulle äta, flera gånger om dagen! Men som mannen Gambia sa, det var billig arbetskraft och dom jobbade bra, bara dom fick mat för dagen! Och så flöt dagarna förbi, jo han blev också rikskändis under sina år i Gambia som den grönsaksodlaren han nu var, jo många svenska tidningar var till Gambia och besökte honom på grönsaksodlingarna, har själv läst om det i tidningarna Fib Aktuellt och tidningen Lektyr, som Gambia stolt visade upp för alla! Jo det skrevs många spaltkilometer om den lilla ljushåriga skåningen som drev egen rörelse och gav lokalbefolkningen i Gambia fri mat att äta! 

Men som i alla saker finns det ett men med, även här men efter nästan fyra år som grönsaksodlare i landet Gambia blev han sjuk, han insjuknade i malaria men ville trotts det stanna kvar där, men Lasses föräldrar hade bestämt att han skulle med hem till Sverige, för att få vård, och så blev det! Och Gambia blev inlagd på sjukhus, nej han ville inte, men han hade liksom inga andra val! Det var också här och nu som alla började kalla den mannen för Gambia och det blev han känd för i hela landet! Jo personen Gambia blev pånyttfödd kan man säga! Men så en dag efter månader av behandlingar på sjukhuset, klev denna märkliga man åter ut i livet, och malarian var som bortsopad! Så mannen Gambia tänkte, dags att börja göra pengar och det fort och lätt! Jo vad göra, jo han började köpa och sälja alla former av grönsakspartier inne på Partihallarna i Göteborg, och han lyckades också med dessa affärer, köpte och sålde utan att redovisa en enda krona i skatt och moms. Och där fick han nya idéer och stora planer. Och hans planer var att börja odla jordgubbar och potatis i stor skala, men för att göra det behövdes det lämpliga jordbruksmarker!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar