onsdag 3 januari 2018

Kapitel 39. Ingen slump.

Nej det var nog ingen slump att Lasse reste runt i trakterna av Uddevalla när han letade efter lämpliga åkermarker att odla jordgubbar på, nej det berodde snarare på att hans tjej Britt Mari kom från Färgelanda, men han kom även att börja odla potatis runtomkring på olika ställen i Bohuslän! Och när vi inte var på odlingarna åkte vi omkring i hans Mercedes när vi åkte omkring för att jaga och titta på affärer som gav mycket pengar på ett lätt och smidigt sätt! Jag var oftast med som hans så kallade livvakt för hans affärer var mycket skumma, han blåste alla och allt, jo han såg bara pengarna som, bara knalla in och hämta! Och nu när han arrenderat marker åkte vi omkring för att inspektera, markerna som alltid låg nära något sötvatten drag för bevattningens skull, men nu måste markerna plöjas före vintern kom, och i samma veva gjorde upp någon affär med någon bonde som skulle sköta den saken, för att marken skulle ligga i träda över vintern!

Och som så ofta dök han upp en dag och sa att nu skulle vi på stan för att köpa nya kläder, ja ha bara så där, jo sa han för nu skulle vi åka till England, för att göra stora affärer och då krävdes det extra dyra och flotta kläder, så vi drog och införskaffade oss två par svarta kostymer åt oss var, vita skjortor och naturligtvis skulle vi också ha var sin överrock, för att visa upp, att vi inte var barskrapade och vem som helst. Och han hade redan bokat båtbiljetterna, så några dagar senare skulle vi avsegla mot England! Och han stack till mig lite, som han sa fickpengar som var 15 tusen kronor! Jo mycket riktigt så klev vi ombord på färjan mot England, och då fick jag veta vilka affärsplanerna var, jo han skull köpa x antalet traktorer i England, och när vi knallade iland i hamnen såg jag en svart Bentley som stod och väntade på oss? Jag skrattade och frågade vad det här var, jo den tillhörde ett storföretag som Gambia talat med via telefon, för han planerade att göra en stor affär med det företaget! Vi kördes iväg till ett hotell som var flott värre, bara att uppge namn så fick vi tillgång till två dubbelrum! Duscha å vila lite, sedan fick hotellets bar besök av oss törstiga, och bartendern där pratade hyfsat bra svenska eftersom han var gift med en svensk tjej!


Men vi var trotts allt där för att göra affärer, och på förmiddagen dagen efter skulle vi bli hämtade av samma svarta Bentley som körde oss till hotellet, jo då den kom och vi åkte till ett stort företag som enbart köpte och sålde Massey Ferguson traktorer! Vi togs emot och det bjöds på Engelsk lunch och vi skålade i Whisky! Den här affären bestod i att förhandla om priset för att köpa 20 st. nya traktorer, och halva den dagen gick och affären avslutades med att vi båda två skrev på köpeavtalet! Och vi klev åter in i företagets Bentley, för vidare transport mot London! För nu när affärerna var avklarade skulle vi leva loppan i dagarna sju sa Gambia, jo visst levde vi loppan kan jag lova, om nu loppan består av nattklubbar och kvinnor! Men helt plötsligt och från ingenstans säger Gambia, Kalle vi skall åka till Irland för att köpa Goodyear däck till lastbilar, och vi packade våra resväskor och tog en taxi till järnvägsstationen! Men vi kom bara halvvägs före han ångrade sig, varför vet jag inte, men vi återvände till Londons nattliv där vi tillbringade 6 dagar i hjärtat av London! 

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar