onsdag 3 januari 2018

Kapitel 40. Stockholm.

Nåväl vi återvände till Sverige och ingen av oss såg väl allt för pigga ut, och jag tänkte och hoppades att det skulle bli skönt med lite vila i lugn och ro i några dagar, men det blev inte riktigt så, nej för vi möttes upp på kajen av en mycket ilsken kvinna, jo Gambias tjej Britt Mari var stortokig och förbannad, kanske med all rätt för att Lasse inte hade berättat för henne att vi skulle åka till England, jo jag lovar att hon fick utstå mycket! Men hon släppte av mig i Gamlestaden vid min lägenhet och jag tänkte äntligen hemma, för att jag var allt annat än pigg! Men när jag gick igenom min post såg jag brevet från min tjej Eva och jag läste att hon ville träffa mig, så vad göra, jo jag tog tåget mot Stockholm och vidare hem till hennes föräldrars lägenhet, Eva bodde nämligen hemma med sin storasyster och där tillbringade jag julaftonen tillsammans med hennes familj och vi hade det mysigt och gott på alla sätt och vis och jag fick till och med några julklappar av hennes familj, men hur det nu kom sig ville Lasse att jag skulle åka tillbaka till Göteborg så jag tackade för mig, men Eva och hennes storasyster skulle åka med mig till järnvägsstationen och det gjorde dom, men på järnvägsstationen säger Eva att hon tänkte åka med mig till Göteborg, och Eva och hennes syster pratade om den saken och hennes storasyster tyckte att, Eva kunde ta tåget ner till mig lite senare, men det vill inte Eva höra talas om och hon åkte med mig till Göteborg! Vilket inte var planerat, men efter ett halvt år i Göteborg återvände Eva tillbaka till Stockholm.

Inte satt den mannen med armarna i kors, nej då för då ägnade han sig alltid med andra affärer, som han alltid gjorde men eftersom det var vinter ägnade sig Lasse åt att göra affärer i Göteborgstrakterna och dessa pågick hela tiden, men om jag skulle berätta om alla skulle jag behöva skriva en separat bok om allt som hände och det jag var med om de åren tillsammans med Lasse, men jo jag skall berätta lite mer, men kortfattat om den mannens alla projekt och lite av allt det jag var med om och fickuppleva under mina 2 år tillsammans med Lasse! Men nu när det blev jordgubbssäsong insåg även jag vilka enorma pengar den handeln gav, att köpa och sälja dessa bär, omsättningen av pengar var i miljonklass när den säsongen var över, och mellan varven åkte vi ofta till Kanarieöarna som var hans semesterparadis! En annan sak som jag deltog i var handeln med lingon, när jag var bäruppköpare i Norrland, och på den tiden var den handeln allt annat än vit, men i den branschen var Lasse aktiv i många år när han köpte upp bär i Norrland och fraktade bären med egna lastbilar till det egna renseriet i Halland och därefter transporterades bären vidare till Bobs saft och syltfabrik i Kumla, en bransch som också den omsatte miljonbelopp.

Och jag var med en höstsäsong när han köpte upp renlav som också den transporterades till södra Sverige på egna lastbilar som levererades till uppköparna på partihallarna i Göteborg! Jo Lasse var inblandad i många stora affärer och projekt som gav mycket pengar, och han var till och med i skrotbranschen under några år och jag var med när Gambia köpte 8 – 10 större grävmaskiner där själva grävaggregatet fungerade med tjocka vajrar, och dessa såldes vidare som skrot, för även i den branschen omsatte också mångmiljonbelopp och många affärer gjordes upp genom ett handslag, och jag deltog även en säsong i potatisbranschen som också den omsatte massor med pengar och som sagts tidigare så älskade han att tillbringa lediga veckor på Kanarieöarna, och jag var ofta med honom där, men jag började tycka och tänka att, det här livet som han levde var ingenting för mig och ibland tackade jag nej när han vill att vi skulle åka med till hans paradis som var Kanarieöarna, för dessa resor var oerhört jobbiga, för vi hängde mest på allehanda nattklubbar och krogar och det lilla vi såg av solen var när vi petade i sanden med tårna när vi drack grogg och jag var nästan vitare i hyn när vi åkte hem, än när jag åkte dit med Lasse!

Men nu när det blev höst 1974 hade jag bestämt mig för att sluta, och jag och Gambia gick skilda vägar, men visst hände det att jag åkte ner till Göteborg och hälsade på honom många gånger, nu när Britt Mari sparkat ut honom! Men en dag var det någon som berättade att han gått bort, kanske var det på grund av malarian och det hårda livet som Lasse Gambia levde som bidrog till att han gick bort allt för tidigt! Men visst kommer jag att minnas Lasse Gambia som trotts allt var den lilla glada pricken och skåningen med det stora hjärtat och han var långt ifrån snål mot sina riktiga vänner! Men jag hade bestämt mig för att vända näsan mot Uddevalla.


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar