lördag 28 april 2018

Att ta seden dit man kom!

Jag har ett folkhem, eller ett hem med svängdörrar där alla är välkomna, nästan alla i alla fall, men det är mitt och det är mina egna val, att inreda och krav anpassa det efter mina egna intressen och pengar av det som passar mig i min egen vardag utifrån det som gör livet och vardagen lättare att leva, utan alla dessa krav på alla måsten och lyx, men jag trivs och det är det som är poängen, att vara nöjd och trivas med sitt eget liv och vardag! Visst finns det massor med alternativ och andra lösningar, men varför gå omkring och tänka på det, när jag trivs med mitt, men visst finns det många men med även i mitt liv och min vardag, när jag precis som väldigt många andra biter ihop och anpassar mitt liv och mina ord till mina egna valmöjligheter!


Vad då valmöjligheter? Jo vi har alltid våra egna valmöjligheter, även om det inte finns så speciellt många om man är en av alla dessa fattigpensionärer som tvingas vrida och vänder på slantarna för att få det hela att gå runt, men vi har rättigheter och vi har våra skyldigheter precis som alla andra har! Men när min mamma flyttade till Sverige med oss fem barn 1957 fick vi klara oss själva så gott det gick, när vi accepterade rättigheterna och skyldigheterna, och när vi gjorde det uppstod inga större problem när vi samtidigt tog seden dit man kom, fast inte vi blev erbjudna SFI och andra gräddfiler in i det Svenska samhället!

Men vi hade varandra och våra släktingar som var min familjs socialförvaltning, och det bidrog till att vi överlevde, när vi anpassade oss och våra tillgångar till det som fanns och det vi fick! Men återigen, vi hade gjort ett val när vi flyttade till Sverige! Och nu sitter jag här 60 år senare och funderar på mina egna valmöjligheter, som kommer att avspegla sig i valresultatet, och kom inte dragandes med något gammalt täcke och säg att, det finns ett parti som står upp för solidaritet och rättvisa i Sveriges riksdag i dag!? Nej det finns inget parti som kan ge oss en ända valmöjlighet, att rösta så att alla vuxna skall ha rätt till ett eget hem oberoende av inkomstnivå! Men de som tvingas bo på gatan har inget eget alternativ, men vi har den valmöjligheten att hjälpa alla dessa fattiga och hemlösa människor, för att vi har den möjligheten i höstens val?! Jo vi har återigen en valmöjlighet och ett val att ta ställning för eller emot, oberoende av våra inkomstnivåer, att alla vuxna skall ha rätt till en egen bostad om vi på allvar vill visa upp vår sida av solidaritet, för det är inget alternativ att skriva in sig på, Mitt Hotellrum är en trappuppgång!

Men det är politikernas ansvar att det finns massor med människor som lever i misär i välfärdsstaten Sverige! Men självklart finns det andra orsaker till varför det är så eller blir bostadslösa, men i dagens Sverige kan nästan vem som helst bli utslängda på gatan, och det drabbar även släktingarna och vännerna till den som hamnar i den misären! Och när ”vi” pratar om de bostadslösa pratar vi väldigt ofta om, att det finns ett stort mörkertal av unga, gamla, sjuka och fattiga människor som tvingas leva i misär, men vi räknar aldrig med alla dessa människor som lever i rädslan och ångesten för att tvingas till misären och eländet av att bo på gatan!

Så kom inte och säg att vi inte har inga valmöjligheter, för det har vi, och det är vår förbannade skyldighet att våga ta ställning och visa, om vi har lite sunt förnuft över till alla dessa som lever i misär, och den första valmöjligheten var och en har är att, inte spotta och sparka på den som reda ligger ned och den andra solidariska valmöjligheten får vi i höstens val, är att ta seden dit man kommer!


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar