torsdag 19 april 2018

Öppna landskap i Norra Sverige.


Jag trivs bäst i Norra Norrland, nära naturen vill jag bo, tolv månader om året, så att själen kan få ro. Jag trivs bäst i Norra Norrland, där luften är ren och fin, nära de vilda djuren vill jag bo. Där kokar jag mitt kaffe själv, och kryddar det med hembränd sprit, och dricker det med välbehag, till surströmming och hembakt bröd. 
Jag trivs bäst i Norra Norrland, nära naturen vill jag bo. Jag trivs bäst i naturens frihet, för både kropp och själ, när djuren kommer i min närhet, som ingen stängt in på zoo. Jag trivs bäst när dagen vaknar, när faunan väcks till liv, när göken gal på avstånd, när det är långt till närmsta by, men ändå så pass nära, att en stilla och tyst minut, när man sitter under träden, kan höra grannens hund. Jag trivs bäst i naturens frihet, för både kropp och själ.
Jag trivs bäst när träden vajar, och djuren lever fritt, när skogen fylls med liv, med skogsmusik uti. När det rena och friska, får råda om sig själv, när rätt är rätt och fel är fel, och tvivlen tiger still. Då binder jag en krans av löv och mossa, och lägger den på närmsta stubbe, där framtiden planterades, för vår framtids skull. Jag trivs bäst när träden vajar, och djuren lever fritt.
Text: Kalle Fagerström

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar