måndag 9 april 2018

Varför är rätten till en bra vård och trygghet, en klassfråga?

Listan kan göras hur lång som helst, men för att ta några få exempel till varför missnöjet ökar lavinartat måste vi självklart nämna skolan, vården, fattigdomen, pensionärerna, vårdpersonalen, politiker, politiken, polisen, rättsväsendet, invandringen, journalister, medierna och public service, för att nämna några som Svenska folket är missnöjda med, och att det är så behöver knappast jag eller någon annan orda allt för mycket om, men varför det är så finns det lika många orsaker till som det finns till varför missnöjet mot det Svenska samhället ökat och fortsätter att öka! Och varför inte börja med att citera Lotta Gröning när hon gör en av alla sina analyser om missnöjet och tilltron mot det Svenska samhället, när hon skrev om våra politiker! Jag citerar: ”Vi har under flera år haft en politisk policy på högsta nivå som innebär att ansvariga politiker vänder ryggen till stora problemen och budskapet är att detta talar vi inte om. Orsakerna har varit många. Men framför allt har det gällt integrationen och asylpolitiken. Det har funnits en stor oro och en allmän rädsla bland ledande politiker men också inom media att tala klarspråk. 

En viktig anledning har varit rädslan för att skapa rasism eller underblåsa den rasism och de fördomar som redan finns mot människor från andra länder och med andra religioner. Idag håller pendeln på att svänga, medierna rapporterar på ett sätt som de inte gjort förr och öppenheten är större”. Slut citat!

Samma Lotta Gröning skrev om att S är som en gammal adelssläckt, där hon redan 2014 skrev om varför missnöjet mot politiken och politikerna växer! Och jag och många med mig kan inget annat göra än att hålla med Lotta när hon skriver följande, jag citerar: ”Margot Wallström, Ylva Johansson och kanske Håkan Juholt. Inför regeringsbildningen lyfts de gamla trogna S-tjänarna fram som namn för ministerposterna. Journalisten Lotta Gröning varnar för att regeringen blir en ”Antikrunda i repris”. Vill man finnas kvar som politiskt parti krävs förnyelse, slår hon fast. På fredag presenterar Stefan Löfven de nya statsråden och inför det pågår spekulationerna för fullt. Flera tunga namn, som Margot Wallström och Ylva Johansson, figurerar och det är Lotta Gröning kritisk till. Socialdemokraterna är i akut behov av nytt blod för att överleva, anser hon. Så snart man pratar om ministrar ska man in med det gamla gänget. De står på parad och vill vara med. Man är som en gammal adelssläkt. Problemet för S, men det gäller även M, är att makten blivit viktigare än politiken, väljarna och medlemmarna, resonerar Lotta Gröning. Och i en sådan kultur stryps det fria tänkandet”. Slut citat!

Och jag vågar påstå följande, att sanningen till varför missnöjet växer mot stora delar av det Svenska samhället finns i det Lotta Gröning beskriver, men det finns säkert lika många andra sanningar till varför missnöjet växer så det knakar! Men samma Lotta Gröning skriver om den Svenska sjukvården, efter att hon fick ett brev från en pensionär som skrev följande, jag citerar! ”Han skrev att bli gammal inte bara handlar om låga pensioner. Hans erfarenheter var också att sjukvården inte längre är till för äldre människor”. Slut citat! Men Lotta Gröning fortsätter att skriva om Olles slutsats, som är att pensionärerna inte är värda någonting i samhället längre, om de inte tillhör societeten eller är kändis. ”Då är vi bara utarbetade, värdelösa och uttjänta”. Så berättar Olle om ett försök att få hjälp på vårdcentralen. ”Det tog mig tio dagar att överhuvudtaget nå vårdcentralen. Att gå dit hjälpte inte. Man måste ringa, sa de. Men ringa gick inte, 40-50 minuter i kö och efter 45 minuter kopplades jag bort. När jag äntligen nått dem så skulle jag enligt reglerna ha fått en tid inom sju dagar. Reglerna gällde dock inte mig, det tog 27 dagar. Besöket blev kort. Jag sökte för smärtor och darrhänthet, men fick gå hem med en öronsalva, skrev Olle. Det visade sig senare, att Olle hade lunginflammation”. Slut citat! 

I samma artikel fortsätter Lotta Gröning att skriva om sjukvården, jag citerar Lotta! ”Intensivvårdssjuksköterskan Lena Kullman som arbetar på SÖS ger en förskräcklig bild av Stockholms akutsjukvård. Hon talar om kaos, om personal som går på knäna, om multisjuka som ligger timtals i korridorerna utan att få hjälp. Vi har många gånger läst larmrapporter om hur gamla behandlas inom sjukvården, jag har själv varit i kontakt med många gamla som vädjat om hjälp för sitt liv. Gamla som berättat att deras vänner dör när de inte får hjälp eller att deras vänner tar livet av sig för att de inte orkar leva. Är rätten till en bra vård och en trygghet för äldre en klassfråga? Äldreomsorgen och pensionerna har urholkats under många år nu, alla partier har ett ansvar. Men i min skörd av över 200 mejl till följd av en krönika om fattigpensionärerna är de flesta mest arga på socialdemokraterna, de har svikit sina ideal, heter det. Det beror på att den socialdemokratiska retoriken handlar om trygghet, rättvisa och solidaritet med våra äldre. Stefan Löfven höll ett ideologiskt tal om äldreomsorgen på Rågsveds servicehus i Bandhagen i februari 2016. Då slog han fast att vård och omsorg skall ges efter behov, inte av betalningsförmåga.

Hur är det egentligen med den saken? Vi har en hetsig debatt om vinster i välfärden, privata bolag ska inte få tjäna pengar gamla och sjuka, heter det. Men landstingen då och kommunerna, som har ansvar för äldreomsorgen, de måste ju också gå med vinst. Precis som akuten på SÖS, där personalen utnyttjas till bristningsgränsen och gamla blir hänvisade till en säng i korridoren utan att få hjälp. Det handlar också om vinster i välfärden, regler som regering och riksdag beslutat om”. Slut citat! Avslutningsvis konstaterade Olle i sitt mejl: ”är det socialism, finns den ej längre. Socialdemokratiska karriärister blir godsägare. Löfven kanske ändå skall vara stolt över att många väntar sig mer av hans politik? Ilska är bättre än uppgivenhet. Men skriver Olle, det är inte underligt att fler avslutar sina dagar medvetet nu mer. En jag kände gjorde det nyligen. Tanken har föresvävat mig då och då också”!

Men före jag avslutar det här inlägget om missnöjet mot samhället och politiken, vill jag passa på att dela några väl valda rader om oron som drabbade Västernorrlänningarna när socialdemokraterna svek löftet till väljarna om tre fullvärdiga akutsjukhus! Och jag börjar med att citera Lena Asplund som är riksdagsledamot för M i Västernorrland! Jag citerar: ”När Stefan Löfven åkte på vårdturné hoppade han påpassligt över sitt hemlän Västernorrland, där ett rödgrönt styre orsakar växande vårdköer, nedlagda sjukhus och orimligt långa patienttransporter. Lena Asplund M vill nu bjuda in Löfven på en visit. Det går inte att föreställa sig den oro som blivande föräldrar känt i Västernorrland när Socialdemokraterna la ner BB från Sollefteå sjukhus. Som en åtgärd erbjöd ABF, som grundades av Socialdemokraterna, kurser i bilförlossning. Häromveckan åkte så Stefan Löfven ut på vårdturné, men utan att uppmärksamma sjukvårdsmisslyckandet i sitt eget hemlän Västernorrland”. Slut citat. 

Vad kan du och jag dra för lärdomar av allt detta? Jo, för det första vågar jag återigen påstå att, det spelar ingen roll vad vi rösta på, och vi kommer inte att se några förändringar överhuvudtaget om vi fortsätter att rösta på något av de etablerade partierna, men om vi är missnöjda bör vi inte rösta på något av de 8 etablerade partierna i Sveriges riksdag, det vi däremot bör göra är att rösta på något annat parti som inte sitter i den Svenska riksdagen, och varför inte göra som mig, i valet 2018 där jag kommer att lägga min röst på Landsbygdspartiet, bara för att jag genom att rösta på Landsbygdspartiet vill vara med och påverka politiken!

ANSVARIGA POLITIKER VÄNDER RYGGEN TILL  -  S är som en gammal adelssläkt  -  Sjukvården är inte längre till för äldre människor  -  Välkommen hem på besök, Stefan Löfven!  -  Därför ockuperar vi Sollefteå sjukhus  -  Löfven, 14000 nya anställda i vården på fyra år.  -  Svenska värderingar slutar i rent hyckleri  -  Malmö får pengarna – glesbygden blir utan  -  Har du redan gått i opposition, Andersson?  -  Miljöpartiets ledning ägnar sig åt valfusk  -  Rättsstaten urholkas av regeringens överkörningar  -  Vad gör vi med dem som inte vill integreras?  -  Nej, Stefan Löfven, alla är inte rasister  -  Bostadsbristen kan leda till farliga motsättningar  -  Bekämpa fattigdom i gruppen med funktionsnedsättningar  -  Svenska pensionärer är fattigast i Norden


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar