onsdag 9 maj 2018

Gud bevare mig från pling, pling klockor och tideböner.


Allvarligt menat, jag vet inte vad som är värst, pling, pling, pling klockan när tåget skall passera, kyrkklockor, böneutropen eller glassbilens signaturmelodi? Men allting är som bekant relevant om det finns ett behov av att fånga vår uppmärksamhet och då blir den frågan genast väldigt enkel att besvara, men hur skall vi då ställa oss till allt det som inte är relevant i våra egna liv och vardag! Och för att frågan om böneutropen skall bli en relevant fråga, bör vi också beakta alla andra saker som på något sätt stör oss och vår omgivning, och vilka dessa ljud är, blir heller inte relevanta om vi skall hålla oss till sakfrågan som splittrar, samhällen, städer, kommuner och landet, så låt oss slippa alla icke relevanta oljud som ifrågasätts när vi diskuterar böneutropens vara eller inte vara i det Svenska samhället, annars är risken stor att, hela debatten om tidebönernas vara eller inte vara i det Svenska samhället enbart blir löjeväckande!? Så låt oss hålla oss till sakfrågan!

Men före vi går vidare med debatten om böneutropen, bör vi också fråga oss, vilken påverkan böneutropen och ramadan har på det Svenska samhället? Och när vi gör det inser vi också att det kommer att påverka massor med andra saker, som skolan, hälsan, arbetstiderna och integrationen och dessa saker måste vi beakta före vi överhuvudtaget diskuterar eller tillåter saker som indirekt kommer att påverka hela samhällets ryggrad på ett negativt sätt!? Men det viktigaste av allt som vi också måste diskutera är att, vi lever i ett sekulariserat land där det råder religionsfrihet, och den saken borde vara den ända och självklara frågan alla borde ägna sig åt, före vi diskuterar eller tillåter böneutrop. Men om vi fortsätter att blunda för de negativa konsekvenserna av det, och som vi tyvärr hela tiden gjort när vi diskuterat integration och segregation , är risken återigen stor att vi biter oss själva i svansen! Precis på samma sätt som Sverige hela tiden gjort med integrationen och segregationens frågorna!?


2 kommentarer:

  1. 110 decibelle är ingen liten plingeling. Den kan sumpa den hörsel du har. Alla andra kommer då att vilja skrika ut, exponera sina varor, affärerna sina extrapriser, partierna sina valfläskide'er, osv osv. Vi andra måste söka tillstånd för ett tillfälle, en dags utropande ex kristen tro, men dessa skall gapa hur fritt som helst. Kalabaliken kommer att bli outstanding och det är inget jag söker att ha inpå knutarna. NEJ Tack!

    SvaraRadera
  2. Ja du, och om det här tillåts vet ingen var allt detta landar och jag bävar för blotta tanken att bli påtvingad något som jag inte vill eller önskar att, vare se eller lyssna till eller få det som en obehaglig överraskning... Säger som du! NEJ TACK!

    SvaraRadera