torsdag 31 maj 2018

Flytta eller dö!


Jag är uppvuxen med en mycket väl fungerande sjukvård, en vård som jag har känt mig trygg och säker med, om jag eller någon av mina nära och kära blivit sjuka och behöver vård, men i dag möts vi av en telefonröst som säger, knappa in ditt fullständiga person nummer och ditt telefon nummer, så ringer vi upp dig, runt klockan xx, och mycket riktigt ringer någon sjuksköterska upp oss på utsatt tid, för att höra sig för, varför jag ringt till hälsocentralen, och när jag säger att jag vill boka en tid hos läkare säger samma sköterska, att det finns inga lediga tider kvar till läkarna på min hälsocentral i dag, och ber mig återkomma följande dag, och att det inte går att boka en tid i förtid till en läkare på min hälsocentral, och har vi otur kan vi få vänta i flera veckor, före vi får en tid till en läkare, fast jag är i behov av vård för att jag är sjuk!? 

Vad är det som hänt med vår sjukvård, när vi inte kan/får boka en tid till en läkare på ortens hälsocentral? Visst hör vi talas om det nästan dagligen, att sjukvården måste dra ner på personalkostnaderna och på resurserna, samtidigt som vi hör att det satsas så många miljoner och så många tjänster man tillsatt i storstäderna och på regionalsjukhusen, men vi hör aldrig en ända rad, från våra ansvariga politiker som yttrar sig om varför vården försämrats på nästan samtliga hälsocentraler och på alla mindre eller medelstora sjukhus, utanför storstadsregionerna. Och råkar vi som inte bor i storstäderna få vård och behöver opereras skickas vi vidare till något annat sjukhus som har läkare som kan utföra operationerna, som våra små eller medelstora Landsting inte har råd att ha kvar!?

Visst är det märkligt att i dag är det telefonköer och köer överallt, jo till allting som har med Svenska Myndigheter, Landstingen och Försäkringskassan att göra, på samtliga ställen förekommer det så långa kötider att få har tid att sitta kvar och vänta i luren, när den automatiska telefonsvararen berättar för dig att du har plats 52 i kön, men vem har tid och ork att sitta där under så lång tid och vänta på att samma telefonsvarare berättar, din plats i kön är nummer 2? Men om vi känner oss riktigt sjuka, kan vi alltid ringa till sjukvårds rådgivning som via telefonen bedömer om du är i behov av vård och ger dig råd och vägledning till rätt vårdmottagning när så behövs, och bedömer sjukvårds rådgivning att du är i behov av vård, hänvisas du vidare så att du får vård och hjälp omgående!

Hur har det kunnat bli så här illa, eller handlar allting bara om att de vill tvinga oss att flytta efter sjukvården, när allting centraliseras om från landsbygden till städerna, och vad kommer att hända med oss om vi vägrar att flytta dit vården, skolan och samhällsservicen flyttar!? Eller förväntar sig politikerna, att vi som blev över skall lägga oss ner och dö, när vi drabbas av sjukdomar som kräver vård och behandling eller har politikerna blivit tagna på sängkanten? Ja ni, inte då har politikerna blivit tagna på sängen, snarare är det samma politiker som gör allt och lite till för att spara och dra in varenda krona i alla kommuner och landstingen, pengar som hamnar någon annan stans och det drabbar som vanligt skolan, vården, äldrevården och alla andra svaga grupper i samma samhälle! Men vart tar då dessa pengar vägen som man tror att man sparar genom att systematiskt montera ner den allmänna välfärden!? Jo dessa pengar hamnar förmodligen i lönekuverten hos samma beslutsfattare som monterar ner vår välfärd!

Och jag personligen tycker att, det är dags att vi, du, jag och hela det Svenska folket mangrant går ut ur hus och hem för att gemensamt starta ett sjukvårdsuppror likt det som hände när lokalpolitikerna i Västernorrland hade bestämt att lägga ner Sollefteå sjukhus, men nu räcker det inte att bara Ådalen och Ådalsborna reser sig upp och slår näven i bordet, nej nu krävs det att hela Sverige reser sig, och tar upp den knutna handen ur byxfickan och utropar, nu får det fan i mig vara nog! Eller skall vi som blev över bara sitta och vänta på att få dö, nu när bussförbindelsen gått i graven, bara för att den olönsamma kollektivtrafiken centraliserades bort, bara för att den inte bidrog med tillräckligt mycket inkomster och skattekronor till kommun, landsting och statskassan!?

Strandhäll, Damberg och Bucht till Norrtälje för grön energi och smart vård  -  Miljoner ska ge snabbare vård  -  Ny kritik mot centraliseringen av vård  -  Var tredje vårdplats stängs i sommar  -  S: Vi vill ge Stockholms akutvård ett miljardlyft  -  Regeringen kan inte hantera sjukvårdskrisen  -  16-åring skickades runt med brutet ben  -  ”Ni sitter i knät på Sjöstedt”  -  DN/Ipsos: Förtroendet faller för Stefan Löfven  -   Sverigedemokraterna och Jimmie Åkesson överlägsna på Facebook  -  Storbråk och hånskratt: ”Håll dig till ämnet”  -  Första duellen mellan Åkesson och Löfven – hur gick det?  -  Vi norrlänningar får inte ge upp   -  Välj inte bort din lokala hälsocentral   -  Varför tror inte röda ministrar på röd politik   längre?  -  Valrörelsen och välfärden – En fråga som inte riktigt vill ta fart

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar