måndag 21 maj 2018

Gnällspikarna påverkar politiken!


Men är det så enkelt som så många ”förståsigpåare” säger till oss som är de ”klassiska gnällspikarna” när vi gnäller i sociala medier, att vi skall engagera oss i något politiskt parti i stället för att ”bara” gnälla i sociala medier, om vi vill vara med och påverka politiken på riktigt!? Nej inte är det så enkelt och lätt som vissa tycks tro om ”du” bestämmer dig för att engagera dig i ett politiskt parti! Men visst får även du precis som alla andra i alla politiska partier vara med och yttra och ventilera dina åsikter bakom de stängda politiska dörrarna till partilokalerna bland partikamraterna, men det är också allt och det är där dina ord slängs i papperskorgen, i samma sekund som du engagerar dig i ett politiskt parti, och det kära läsare är exakt lika i alla politiska partier! Så varför skall vi engagera oss i och till vilken nytta då? 

Men om du trotts allt engagerar dig, skall inte du inbilla dig inte att, du får vara med och yttra dina politiska åsikter utanför partilokalernas låsta skyddsrum och du får inte bestämma någonting, men du är välkommen att delta i det politiska jippospelet om du följer partiernas spelplan och regler som är att, du skall bli en så kallad hand uppsträckare och rösta som du på förhand har blivit tillsagd att göra! Och det ända du bidrar med nu är att, du har sålt ut din egen yttrandefrihet till de som inbillade dig att, du skulle engagera dig politiskt, och i samma sekund som du engagerar, sätter de munkaveln på din politiska frihet, och den dödade också din politiska yttrandefrihet utanför partilokalerna, och det är det priset du får betala om du engagerar dig i ett politiskt parti i Sverige!

Men som alla också känner till, har våra sociala medier blivit en politisk maktfaktor som påverkar massor av politiker och politiska beslut, och det är på grund av oss, som många politiska beslut ändras när vi ”gnällspikar” yttrar, delar och ventilerar våra politiska åsikter i våra sociala medier och då finns det ingen anledning till, att vi engagerar oss i något politiskt parti heller!

Men till dig som fortfarande är osäker på, vad det innebär om du engagerar dig i t.ex socialdemokraterna vill jag att du skall känna till följande: Socialdemokraterna är ett folkrörelseparti och som medlem (det är inte gratis) finns det massor av intressanta aktiviteter att delta i. Men om du vill gå med i en lokal förening, finns det mängder med olika S-föreningar över hela landet, där medlemmarna samlas för att diskutera politik, deltar i olika kampanjer för olika frågor! Och det finns speciella studiecirklar som riktar sig till nya medlemmar, men det finns också utbildningar som berör olika politikområden! Och vill du engagera dig på riktigt måste du först kandidera till olika förtroendeuppdrag, och som medlem kan du bli förtroendevald i en lokal nämnd, i kommunalfullmäktige, i landstinget/regionen eller i riksdagen, men det gäller inte dig som är nybliven medlem, och det tar åtskilliga år att, bokstavligt talat slå sig dit!

Och då blir mitt goda råd, fortsätt "gälla" väldigt enkelt!


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar