lördag 5 maj 2018

Jahapp, jag tror det vänder nu på riktigt!


Och det var just det jag försökte säga, när jag skrev ”Nu talar Svarte Petter i Sveriges riksdag” när jag skrev att, det är politikerna själva som spelar svarte Petter med varandra om väljarna! Och det är/var inte allt för svårtippat att just socialdemokraterna skulle vända kapporna efter vinden, nu när opinionssiffrorna sprider skräck och panik i det som går att sammanfatta med finansministerns egna ord om att ”valrörelsen ser ut att bli en tid där påståenden och krafter vill sätta osanna bilder om politiken och försöka påverka valet! Men vem och vilka är det, om det inte är socialdemokraterna själva som sprider den osanna bilden om socialdemokraternas egna ord om den politik som de själva sa för två år sedan, när Stefan Löfven stod på Medborgarplatsen under parollen ”Refugees Welcome” och sa att ”Vi skall aldrig bygga murar för att skilja människor från människor. Mitt Europa tar emot människor som flyr från krig. Mitt Europa bygger inte murar.”!?  

Och efter det talet var Stefan Löfven positiv när han talade om att ”luften blivit renare” på sista tiden när han sa sig känna på sig att, jag tror det vänder nu på riktigt. Visst hade statsministern rätt när han sa att, jag tror det vänder nu på riktigt, och visst vänder det från den ena minuten till den andra i Stefan Lövens Sverige som inte har några no go zoner! Men nu helt plötsligt har samme statsminister svängt om fast han sagt och upprepat samma saker så många gånger och om och om igen, att i mitt Europa bygger vi inga gränser, men nu när han svängt kappan efter valvindarna vill han och socialdemokraterna införa partiets stenhårda krav mot flyktingarna, nu när de återigen kommer med helt nya tuffare vallöften, bara för att de vill vinna valet till priset av, vad då? Jo det egna och partiets förtroende när det blir så uppenbart att de ställer grupper mot varandra?! Men går det och kan vi överhuvudtaget lita på statsministern, nu när Sveriges statsminister låter och beter sig på exakt samma sätt som Donald Trump?!

Men vad kommer att hända nu, när han så bokstavligt talat har övergett den Svenska modellen som var och har varit socialdemokraterna paradmodell som skulle skapa ordning och reda! Och det var just det han pratade om i sitt första maj tal i Malmö 2017, där statsministern sa följande ”Att den Svenska modellen alltid går ut på. Vi skall använda styrkan som finns i gemenskapen, till att göra var och en av oss lite tryggare, lite modigare, som i sin tur gör att vi får en ännu starkare gemenskap! Och i det här samhällsbygget vill jag ha med dig. Vi behöver bygga ett Sverige som håller ihop! Vi behöver utveckla den Svenska modellen, så att vi får ett Sverige där alla skall med, och ingen kan åka snålskjuts. Jag vill att det ska eka genom hela Sverige: Du är inte ensam. Sverige håller samman och i det samhällsbygget vill jag ha med dig. Vi vet bara två saker om framtiden. Att den kommer att bli annorlunda. Och inget är förutbestämt. Framtiden är vår att forma. Du har makten att förändra den. Och du är inte ensam! Vi gör det tillsammans! För att det finns en annan väg för Sverige.” 

Då 2017, var den socialdemokratiska modellen någonting heligt, och som de flesta socialdemokrater stod upp för, men för dem som stod upp för socialdemokraternas invandringspolitik kom säkert beskedet (vallöftet) om hårdare tag mot flyktingar som en chock, men det kom säkert inte som en chock för alla andra som vet att, socialdemokraterna är ett parti som i alla tider rättat till och vänt kappan efter vindarna, när de känt sig hotade! Men återigen, vem kan och vågar lita på socialdemokraterna och det statsministern säger när han delar ut valfläsk till alla som inte sympatiserar med miljöpartiet, centerpartiet och socialdemokraterna och deras politiska överenskommelser och budskap när det har blivit så uppenbart att, de politiska budskapen saknar innehåll och trovärdighet för att göra och föra Sverige till ett säkert och tryggt land för alla!?

 ”Mitt Europa bygger inte murar, vi hjälps åt”  -  Förvånas inte över Löfvens nya superhårda tag  -  Likheterna mellan S och gamla SD:s flyktingpolitik  -  Nej, Sverige har inte ett invandringsproblem  -  M-ledaren hyllar hårda S-politiken – tror på uppgörelse  -  S-riksdagsledamot hoppar av efter Löfvens flyktingutspel  -  Socialdemokraternas migrationsutspel splittrar de rödgröna  -  Hemliga spelet bakom Löfvens flyktingskärpning  -  S-vallöfte: Inför språkplikt för alla nyanlända  -  Socialdemokraternas språkkrav är en bluff  -  Önsketänkande att S och M enas om flyktingpolitik före valet  -  Löfven har tappat stöd inför valet  -  Stramare invandringspolitik öppnar för samarbete mellan S och M  -  Carl Bildt om SD: Är mer ett murbyggargäng  -  Åkesson: Grannar ska anmäla den som hjälper papperslösa  -  M: Välkommen hem Stefan Löfven


https://adalsordet.blogspot.se/sgYVhiwSB-WsmV643IwWBdgvsm-0nPBEEFHDiIKyZI8    http://adalsordet.blogspot.se/googled885dcbfdc2ce786.html    http://googled885dcbfd2ce786.html   

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar