tisdag 29 maj 2018

Kramforskråkan, Herberts stråle och Box Whisky.


Nu när sommarens turistmål i landskapet Höga kusten knackar på dörren, skall jag passa på att, förmedla några av mina speciella smultronställen, men jag måste självklart börja med att berätta om Kramforskråkan som den 25 maj var i centrum av allas blickar när elva Kramforskråkan gjorde entré på torget och visades för allmänheten, Kråkorna som kommer att placeras ut på strategiska platser runt omkring i kommunen är skulpturer av Kramfors kommunvapen där vapnet innehåller en kråka och en bro, kråkan har också döpts om till att heta Krammy! 

Visst kommer kråkan att bli ett glatt inslag för lokalborna där dessa kommer att placeras ut, men huruvida den lockar turister låter jag vara osagt!
Men nu när turistsäsongens eget högtryck går in i turistsäsongen tänkte jag passa på att förmedla några platser och sevärdheter som lockar turisterna till området Höga kusten! Och då måste jag självklart börja med monumentet som restes i Lunde 1981, på platsen där fem människor stupade av militärens kulor, och jag måste också nämna Herberts stråle som finns att beskåda efter promenad vägen Hälsans stig som löper bredvid Kramforsån! Och en annan omtalad plats och händelse som lockar turister är Sandöbron! Box Destilleri lockar också besökare till området, och Höga kusten bron lockar väldigt mycket besökare, en bro som fotograferats av massor med människor! Och häxberget lockar fortfarande många besökare, och Nämforsen är ett mycket populärt besöksmål.

Och hotellet Björkudden som ligger strategiskt och vackert alldeles i närheten av Höga kusten bron lockar turister, Lappuddens Friluftscenter lockar också turister och naturälskade människor till området, Skuleskogens naturreservat lockar också mycket turister till orten, och ett ställe som alla alla älskar att besöka är Rotsidan. Wästerlunds konditori som ligger vid Sandöbron lockar många, vilket även den så omtalade Robert Lind gör, men det finns så mycket mer och någonting för alla som är värt ett besök och för er som önskar upplevelser utöver det vanliga kan jag varmt rekommendera Agne som driver Lappuddens Friluftscenter och för er som tänker sova och äta gott rekommenderar jag varmt Hotell Björkudden! Inga kommentarer:

Skicka en kommentar