lördag 19 maj 2018

När kulturen och förståndet krockade!


Jag har allt sedan centerpartiets besked kom, vridit och vänt på massor med ”stenar” före jag överhuvudtaget bestämde mig för att tycka till om den grillade debattfrågan om att centerpartiet kommer att stötta miljöpartiet och regeringens förslag om att, ge de 9000 ensamkommande afghanska ”männen” en ny chans att få stanna i Sverige! Jo jag har funderat och funderat igen och efter allt det jag lyssnat till och läst om dessa så kallade ensamkommande bestämde jag mig för att berätta om, hur jag själv ser på och tolkar allt det som sagts och skrivits om just dessa ensamkommande! Och min spontana tanke blev och är, att det är alldeles för enkelt och lätt att försöka vrida klockan tillbaka till ett annat klockslag och datum, vilket jag tror att många politiker önskar att de kunde, nu när frågan om dessa unga mäns framtid kommer att, bli en nyckelfråga i valdebatterna som med stor sannolikhet kommer att låsa upp dörren för Sveriges nästa regering! 

Jag har som jag skrev läst det mesta som skrivits om dessa unga män, men det mesta som sagts och skrivits har mest varit tycka synd om, utan att tänka klart från alla som deltagit i denna stekheta fråga och debatt, men det finns faktiskt de som tänkt lite längre bort, än dit alla andras näsor räcker och den som gjort detta är en präst! Nej inte vilken präst som helst, och inte vilken kvinna som helst heller, nej hon Helena Edlund är så mycket mer, men hon är också en tvättäkta norrlänning!

Men efter att jag läste det Helena Edlund skriver om just dessa 9000 unga afghanska männen insåg jag också, det som alla andra också missat!? Och det är inte bara skrämmande att det är så få, som tänkt klart och ställt dessa argument för och emot som Helena berättar om, före man tänkt, men hur och varför det kan komma sig att, ingen har tänkt tanken och tagit upp dessa argument som Helena Edlund tar upp före centerpartiet bestämde sig för att, stötta miljöpartiet och regeringens så ogenomtänkta förslag att ge dessa unga män en ny chans att få stanna i Sverige, jo det om något är obegripligt och svårt att förstå!? Men återigen, det är alltid för enkelt och lätt att, vara efterklok nu när vi läst och tagit del av så mycket fakta och kloka funderingar om saker som lyfts fram i debatterna, efter att centerpartiet kastade in handduken och bestämde sig för att ge dessa unga män en fristad i Sverige!

Och jag tycker att det är djupt olyckligt att, vi har fått den här diskussionen när den inte hade/har tillräckligt mycket fakta eller ”kött” på benen, en debatt som tyvärr bidragit till att, dessa unga fått en andra chans att stanna, på grund av att, politikerna köpte grisen i säcken när de poserade tillsammans med dessa unga afghanska män när dessa unga män fick draghjälp av Svenska riksdagspolitiker när dessa unga ensamkommande män ”hungerstrejkade” mot allt det våra Svenska lagar och regler säger och är! Men jag hoppas och tror att, vi inte har hört det sista ordet om att ge dessa unga män en andra chans! Nu när vi fått och får kulturkrockarna serverade på silverfat!


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar