torsdag 17 maj 2018

När våra dagböcker blev offentliga!


Inte utan att jag har gått omkring och känt mig ur gängorna, varit och är less på sociala medier och less i själen över många saker som händer, saker som får oss att titta bort, saker som får de flesta av oss känner någon form av avsky, oro eller rädsla för inombords, fast vi borde sagt vad vi tyckte och tänk eller rent av ingripit om vi ”råkade” bli vittne till det som får oss att titta bort. Men vi delar allt det som får oss att känna avsky, oro och rädsla bland våra sociala vänner, bara för att där känner vi oss trygga och säkra, för där känner mina ”vänner” till mina politiska åsikter som jag inte pratar öppet om, med vem som helst, när jag är ute på stan eller umgås med människor som finns runtomkring mig och bland mina nära och käras vänner och bekanta! Men bland mina ”vänner" i våra sociala medier där ger vi utlopp för våra känslor för allt det som får oss att känna rädsla, obehag, avsky och oro som vi själva läser, hör eller råkar bli ”vittne” till, när någonting är så fruktansvärt hemskt, nu när det inte kunde hända, händer och kan drabba någon av dina sociala vänner eller dina nära och kära, ja då vågar till och med ”jag” lägga ut länkar för att jag vill att alla mina sociala vänner skall få tillgång till det som så många andra delar i våra sociala medier, bara för att där kan jag blockera och skvallra om alla som ifrågasätter mina politiska åsikter, över privata meddelanden över messenger! 


Och det har fått mig att tänka massor med saker om oss människor och hur vi är och hur vi beter oss, i det verkliga livet när vi samtidigt beter oss som vissa nu gör bland sociala vänner i olika sociala medier och allt detta har också fått mig att fundera kring, vad är det som är meningen med livet!? Ja men en sak är säker och meningen med livet var inte, att vi skulle leva och leva ut våra känslor i sociala medier!? Fast nu har det tyvärr blivit så, att många lever det livet! Naturligtvis finns det som alltid två sidor även av den formen av socialt umgänge och liv i våra sociala medier, men är livet så enkelt som det tycks veka och vara för så många som mer eller mindre helt öppet skriver en detaljerad dagbok om, allt det som händer och sker i den egna vardagen dag efter dag!? Men det tråkiga är, kan jag tycka att många aktar sig för är att berätta det negativa, som så ofta blir till ”vilken kanonhelg” vi fick uppleva, i stället för att berätta om det som inte blev som vi hoppades och tänkte, men vem bryr sig om hur vi egentligen hade det, nu när vi lever och umgås i och genom våra sociala medier, i stället för att umgås och ha trevligt i det verkliga livet utanför våra medier!?

Men hur var det tänkt när internet blev en del i våra liv, jo för då skulle vi få så mycket tid över till att umgås och träffas på fritiden, nu när vi skulle slippa köa på banken eller på posten när vi utförde våra måsten och med alla andra fördelar som internet skulle ge oss, fördelar som skulle ge oss mer fritid i stället för att köa på posten eller banken!? Men nu vet vi hur det blev med den tiden som vi skulle få, tack vare internet! Men vad är meningen med livet? Nej jag vet att det är ingen enkel fråga att besvara för någon av oss, men inte var det tänkt att vi skulle vara uppkopplade 24 timmar om dygnet!? Men visst medger även jag att det har sina fördelar att kunna koppla upp sig när vi är i naturen, på stan eller var vi nu råkar befinna oss, för att det finns stunder och händelser som gör att vi snabbt och enkelt måste kunna ta kontakt med våra nära och kära eller med våra vänner, men åter igen var det så här det var tänkt från början, att vi skulle sitta med näsan i skärmarna och att vi skulle sitta i timslånga köer när vi ringer för att boka tid hos läkaren eller när vi försöker kontakta någon myndighet, nu när nästan alla är uppkopplade dygnet runt via internet?!


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar