tisdag 1 maj 2018

Pensionärerna tvingas plocka smulorna från de rika politikernas bord!


Det är inte för inte att, det märks att striden om pensionärernas röster kommer att bli en avgörande maktfaktor i höstens riksdagsval, och det märks att partierna är mycket väl medvetna om den saken, och det märks också nu när de röda partierna väljer var och till vem de riktar sina 1:a maj tal mot, och det är inte av en slump som Sveriges statsminister bryter socialdemokraterna sedvanlig tal på Norra Bantorget i Stockholm när statsministern inleder årets 1:a maj tal med att tala till de äldre på Heijkensköldska Gården i Södertälje! Nej det var ingen slump att statsministern talade just där, men varför han talade just där har kanske kopplingar till det som framkom i skriverierna när personalen på Heijkensköldska Gården vittnade om vården och omsorgen som den gården ger till de dementa som bor på den gården!?

Men varför tror ni att, debatten enbart handlar om striden om pensionärernas straffbeskattning som drabbar alla pensionärer? Jo tyvärr måste jag säga, så har politikerna medvetet valt att kriga om en ända sak, nämligen om pensionärernas skatter, när de istället borde diskutera den kränkande särbehandling som möter och drabbar i stort sett alla som fyllt 65 år, när de blir sjuka eller tvingas till att leva sina liv som fångar i den egna lägenheten, på grund av ålder, sjukdomar och av rädslan för att, bli antastade och rånade i hemmet eller på gatan, om de lämnar tryggheten bakom tittögat i dörren! Men i stället för att prata om pensionärerna väljer socialdemokraterna att, prata om vems trygghet då?! Jo tryggheten i vården och på gatorna och att Sverige skall bli ett tryggare, där polisen kommer när man ringer och man får vård när man behöver vård!? Men hallå, minns inte karl det han upprepat om och om igen när han förnekat och förnekat och dementerat att det skulle finnas så kallade ”no go-zoner” i Sverige!?

Inte vet jag, men det är inte för inte som jag funderar på, varför statsministern pratar om tryggheten i vården, en vård som drabbar de svagaste och äldre grupperna i samhället och jag förstår mycket väl varför statsministern undvikit att besöka Sollefteå sjukhus när majoritet av partikollegorna och MP stängde BB avdelningen samt kvinnosjukvårdens operationsverksamhet! Men vad är det som statsministern och socialdemokraterna inte förstår, när de talar trygghet och vården och att Sverige skall bli ett tryggt land? Eller skall vi tolka statsministerns tal som ett erkännande, nu när han erkänner att, Sverige inte är ett tryggt och rättssäkert land att bo och leva i för någon!? Och köp inte Löfvens löften om några hundralappar mer i månaden till pensionärerna, för då kommer de som har bostadsbidrag att få det bidraget sänkt med lika mycket, men det "glömde" han att berätta, så inte kommer pensionärerna att, få det bättre om regeringen Löfven råkar vinna i höstens val!

Och till er alla som är fattiga, sjuka och över 65 år vill jag säga följande, nöj er inte med att plocka upp smulorna från de rika och välbärgade riksdagspolitikernas bord! Vi alla som är och tillhör de svaga grupperna har ett val och det valet är att rösta på Landsbygdspartiet i höstens kommunval och riksdagsval!  

  Löfven satsar på trygghet – i vården och på gatorna.  -  Löfven-löfte till äldre på första maj.  -  Löfven har lämnat Framtidspartiet bakom sig.  -  Så ska Sverige bli ett tryggare land.  -  Löfven upprepar vallöften inför majtalet.  -  Stefan Löfven talar om trygghet på första maj.  -  No go-zoner i Sverige.  -  Politisk majoritet i dag: BB i Sollefteå ska stänga för gott.  -  Mörkret har lagt sig över Södertäljes äldreomsorg.  -  Låt pensionärerna åka gratis lokalbuss.  -  Landsbygdspartiet - En presentation av oss i partistyrelsen.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar