måndag 14 maj 2018

Revolution eller maktkamp på Sollefteå sjukhus.


Det är lätt att bli nostalgisk när vi tänker på Ådalshändelserna 1931, en händelse som trollband den Svenska arbetarrörelsen! Och det är lika lätt att bli lika nostalgisk när vi tänker på BB ockupanterna på Sollefteå sjukhus som strider för liv, hälsa och egendom! Och det får mig att tänka på väldigt många saker om den Svenska arbetarrörelsen, eller råkar det bara vara en händelse att, sjukhus ockupationen sker i samma län som Ådalshändelserna 1931!? Nej jag tror inte, att det är en slump att folket i Ådalen och Västernorrland återigen vill visa makthavarna att, den Svenska arbetarrörelsen lever även om den rörelsen i dag 2018 verkar överleva på de få kvarvarande som minns och var med och kämpade för arbetarrörelsens kamp under 1900 talets första årtionden!? 


Visst är vi även i dag duktiga på att protestera, men i dag verkar vi enbart göra det när det handlar om oss själva, eller när det händer något som påverkar oss och våra nära och kära, eller hur är det med den saken och vår glöd att gemensamt gå samman och protestera på samma sätt som arbetarrörelsen gjorde 1931 när arbetarrörelsen gick man ur husen och protesterade, när det berörde hela den Svenska arbetarrörelsen!? Och det är lite så jag själv ser och upplever det nu, när jag ser en arbetarrörelse som sviker den egna rörelsens folk, när de i stället för att gå man hur husen och skapa en revolution i Sverige, väljer att titta på när sjukhusockupanterna kämpar med näbbar och klor för att få behålla en likvärdig och gemensam vård för alla!

Är jag helt ensam om att tänka så här om arbetarrörelsen!? Nej det tror jag definitivt inte att jag är, och att jag inte är det hör jag vid enstaka tillfällen när jag pratar med vänsterpartister från området, men hur kan en arbetarrörelse svika varandra när det drabbar arbetarrörelsen och alla andra lika hårt och illa! Vad beror det på att vi sviker varandra, beror kanske på att, vi är allt för lata och bekväma av oss, fast vi knyter vår hand i byxfickan och svär en ramsa hemma vid köksbordet när vi hör eller läser om hur andra drabbas av nedskärningar och försämringar i den allmänna välfärden!? 

Sjukhusockupanten Hervors brev till statsministern.

Men vi är duktiga på att sprida länkar utan förklaringar på Facebook, och det får ni en eloge för, bara för att, det vi delar i sociala medier kan förflytta berg!


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar