söndag 27 maj 2018

Rosévin eller maskrosvin på MP kongressen.


Jag hade tänkt att börja det här inlägget med att skriva, vilket parti får vi om vi blandar till någonting som barnen kallar för geggamoja, och låta er gissa vilket parti jag skriver om, men det blir lika illa om vi blandar ihop det partiets alla politiska värderingar, ideologier och idéer i en hink med vatten och bygger ett samhälle av det!? Jo ni gissar förmodligen att det här inlägget kommer att, handla om miljöpartiet!? Och jag måste faktiskt erkänna att, gissade ni det, gissade ni rätt, för det är exakt det jag ser när jag lyssnar till någon av miljöpartiets språkrör! När de samlats på årets kongressen för att smida valplaner blandat med strategiplaner för framtiden, och jag måste säga att, det låter ungefär som när någon druckit alltför mycket maskrosvin, direkt ur dunken! 

Men nej, det låter nästan sanslöst när jag lyssnar och försöker förstå hur partiet lyckats med konststycket att samla ihop så många personer under ett och samma tak! Som har så många konstiga idéer och förslag som får halva befolkningen att fundera på, hur landet Sverige skulle utvecklas och bli om miljöpartiet fick chansen att bilda regering med vänsterpartiet eller centerpartiet!? Och det får mig att tänka på det som en ledarskribent skrev i tidningen Ångermanland om kommunalrådet i Kramfors, som har storslagna visioner och drömmar om centralorten i kommunen Kramfors, där rubriken ”Det är dags att anpassa kostymen efter storleken” talade sitt tydliga språk om kommunalrådet och kommunen och det är lite så jag själv tänker när jag tänker på Miljöpartiet som över en natt tog på sig en kostym som var många nummer för stor, när socialdemokraterna sökte en samarbetspartner för att få majoritet till att blida regering!

Men jag vet inte om jag kan gråta eller skratt åt att det samlas så mycket människor, som har så otroligt naiva politiska ideologier och idéer som slår allt och alla andra partiers knäppa idéer och förslag med flera hästlängder, när de bollar det som kan bli verklighet om socialdemokraterna måste blida en ny regering, tillsammans med miljöpartiet!? Men nu är inte Miljöpartiet det där ”lilla” obetydliga partiet längre, som ingen ser eller hör, nu när lilla Miljöpartisterna blommat upp ur asfalten och då blir det som det ”tyvärr” blir för både Socialdemokraterna och Miljöpartisterna, nu när dessa blandat ihop varandras idéer, ideologier och värderingar när de över en natt bildade Sveriges första miljö feministiska regering! Och jag måste säga att resultatet av den geggamoja mixen förtjänar att få exakt det som vi både hör, ser och läser!

Men det som tar hem prispokalen måste väl ändå vara Maria Ferm när hon pratar om miljöpartiets migrationspolitik på kongressen, när hon mot allt sunt förnuft pratar om att fler unga borde få stanna, men hon är som bekant inte helt ensam om att tycka att, Sverige skall ta emot allt och alla! Och det om något har bidragit till att, miljöpartiet är på god väg att, trilla ur riksdagen, men det har också gett många andra politiker och partier kalla fötter, vilket också bidrar till att, det är ett politiskt krisläge i stort sett i alla partier, nu när alla ”slåss” om att ta över krispaketet Sverige och i det paketet ingår knappast ett samarbete med miljöpartiet och sverigedemokraterna som också bidragit till att, det finns allt för många kappvändare som slåss om väljarna som inte kommer att rösta på miljöpartiet, vänsterpartiet och centerpartiet!


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar