torsdag 14 juni 2018

Mindre pengar till välfärden!


En röst på socialdemokraterna, miljöpartiet, centerpartiet och vänsterpartiet kommer att innebära mindre pengar till den allmänna välfärden! Och att det blir och är så, säger många ekonomer och forskare och en av alla dessa är Tino Sanandaji och att det är och blir så borde alla inse och förstå, men det finns också många medier och krafter som påstår tvärt om, när de använder sig av påhittade ”experter” som försöker bevisa att ekonomerna och forskarna har fel, men när de gör det blir det ungefär som ketchup effekten när de mot allt sunt förnuft försöker övertyga folket och väljarna, att invandringen är och kommer att bli en ekonomisk vinst för samhället!? Jo så är och blir det kanske, om alla kommer i ett riktigt arbete, men siffrorna berättar också, att det tar tid och kommer att ta många, många år att få alla i ett riktigt jobb, men vi måste också fråga oss, om alla vill ha ett riktigt jobb att gå till!? Min gissning är nej, och varför jag tror att det är så beror på kulturen, i vissa länder är det enbart mannen som skall arbeta och försörja familjen men det finns också kulturer där det är kvinnorna som skall arbeta! 

Men det finns också andra kulturella saker som kommer att motsätta sig och göra det svårt för många kvinnor att ha ett riktigt jobb och låta någon annan ta hand om barnen och hemmet eller göra båda delarna, även om mannen är arbetslös, så inte tror jag att alla som vill eller kan kommer att ta ett riktigt jobb, även om de blir tvingade att stå till arbetsmarknadens förfogade, och vara med att bidra till den allmänna välfärden! Men nu skall jag hålla mig till saken och skriva om varför det blir mindre pengar till välfärden om vi lägger vår röst på socialdemokraterna, miljöpartiet, centerpartiet eller vänsterpartiet!? Men hur kan det bli så att det blir mindre pengar till välfärden om vi lägger vår röst på något av dessa partier är, jo av den enkla anledningen att dessa partier är för en liberalare och humanare flyktingpolitik, vilket kommer att leda till att det kommer att komma fler invandrare, som skall försörjas av skattebetalarnas välfärdspengar!? Och som alla vet kostar låtsasjobben, hitta på jobben, fri tand och sjukvård och rätten till pension utan att ha bidragit med ett öre, kriminaliteten, försörjningsstödet, kommunernas administrativa kostnader, vakterna som kommunerna tvingas anlita, nu när polisen inte hinner med att upprätta ordningen i samhället på grund av underbemanning, dessa extra kostnader kostar enorma belopp för skattebetalarna, pengar som kunde gått till skolan, vården och sjukvården!

Nej jag vet inte om det finns någon som räknat på vad alla dessa extrakostnader kostar skattebetalarna, men det är ändå pengar som kunde användas och gått till den allmänna välfärden! Men allting beror naturligtvis också på vem eller hur vi räknar, men allting kostar också pengar, pengar som inte ramlar ner från ingenstans bara för att, vi är allt för omtänksamma, hjälpsamma, naiva eller dumma, men dessa pengar tas från skattebetalarnas allmänna och gemensamma välfärdskassa!

Och till sist, det går inte lika enkelt och lätt att föra en omvänd Robin Hood politik, som det gjorde på 80 – 90 talet nu när man pratar om den allmänna välfärden, när det är och blir så uppenbart att, opinionssiffrorna bekräftar och berättar orsakerna och sanningarna om varför, socialdemokraternas välfärdspolitik hade ett bäst före datum som gick ut för många, många år sedan, som var före folket och väljarna hittade andra fakta kanaler och nyhetskanaler  som inte förmedlas av socialdemokraterna, vänsterpartisterna, miljöpartisterna, centerpartisterna, SVT, SR, Aftonbladet, Dagens Nyheter och Expressen!


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar