lördag 2 juni 2018

När Public service styr kulturkriget.


Jag antar att de flesta av er inte har läst broschyren ”Om krisen eller kriget kommer” från den första till den sista sidan och jag måste säga att, det har jag själv heller inte gjort, men nu när jag tänker skriva om den, har jag faktiskt bläddrat igenom den och läst rubrikerna i den! Och jag vet faktiskt inte vad jag skall tycka, tänka eller skriva om innehållet, men den får mig att fundera på, vilket syftet är som ligger till grund för att den tagits fram och skickats ut till samtliga hushåll i Sverige!? Och det första jag tänker på är att, kan det vara den massmediala ryssfobin som härjar bland politiker och medierna som ligger till grund för att, regeringen gett myndigheten för samhällsskydd och beredskap (MSN) uppdraget att ta fram det som de anser kan skapa panik och kaos i samhället!? Eller finns det andra orsaker till, varför de tar fram dessa skräckscenarier nu när vi alla känner till hur lätt det är att, angripa det öppna samhället på liknade sätt som drabbade Stockholm den 7 april 2017, när en ensam terrorist utförde sin terrorattack mot oss som är en del av det öppna och fria samhället!? 

Visst tusan sänder broschyren även ut andra tankar och funderingar kring vilket syftet är, att ”skrämma” upp befolkningen, och en orsak är kanske den att, det är riksdagsval i höst och att de vill göra oss extra ”vaksamma” på allt det som sägs och skrivs i våra sociala medier, saker som kan komma att påverka oss och vårt val att rösta i höstens riksdagsval, och jag personligen kan bara hoppas och tro att, det inte är syftet till att broschyren skickas ut till samtliga hushåll!? Men nej säker är jag definitivt inte, att det inte är syftet, men jag har som sagts tankar och funderingar om det mesta! Eller kan det vara så att, det är terrorattacken som drabbade Stockholm som är huvudsyftet och som ligger som grund till att regeringen gav MSB uppdraget att ta fram innehållet i broschyren!? Men nej säker är jag definitivt inte, men det finns kanske andra orsaker som bidragit till att broschyren släpps!?

Men allvarligt, det som är hårresande dåligt är att MSB vill få oss att tror, att kriget kan komma när vi minst anar det, men jag tror att syftet med att blanda in kriget i informationsbroschyren bara är ett sätt att, vilseleda och få oss att tro på, att kriget kan komma fast det egentliga syftet med broschyren är att, inte trampa någon på tårna!? Och om det är så illa, blir hela syftet med broschyren ytterligare ett bevis på att, vi lever i ett hysch, hysch kultursamhälle som styrs och ägs av public service!?

Allvarligt menat, vågar jag påstå att om syftet med broschyren var, att förbereda oss på krig, inser nog de flesta av oss (även ryssen) och alla som vet och känner till hur fruktansvärt allvarligt, dåligt och illa det faktiskt sköttes, blev och är, när stora delar av det Svenska försvaret packades ner i malpåsar, av den Svenska regeringen när de bestämde sig för att montera sönder och lägga det Svenska försvaret i malpåsar för all framtid! Och det är där vi står nu, när vi bläddrar fram och tillbaka i broschyren samtidigt som vi funderar på, var skall vi söka skydd om kriget kommer nu när våra skyddsrummen används som förråd och våra militära försvarsanläggningar plomberades och nycklarna lades i malpåsar som ingen riktigt vet var de förvaras och finns och just därför vågar jag påstå det jag gör!?


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar