måndag 11 juni 2018

Naturupplevelser i Västernorrlands län!

I dag bjuder jag på sevärdheterna i Västernorrlands län, som i dag är fler än 200 stycken men jag kommer bara att, dela ett axplock av det bästa som landskapet Ångermanland bjuder på och jag börjar med mitt eget lilla smultronställe Rotsidan som är en cirka fyra kilometer lång sträcka av kusten, området kännetecknas främst för de vidsträckta stenhällarna som slipats och formats av inlandsisen och havet, området går att besöka och njuta av en varm sommardag men också under hösten och stormiga dagar och kvällar! Ett annat besöksmål som är ett måste besöka ställe är Slottdalsskrevan, som du lämpligast tar dig till och från om ni går Höga kusten leden, skrevan är cirka 2oo meter lång och 30 meter djup som delar Slåttberget i två delar! Men när ni ändå är där måste ni också passa på att besöka Skuleberget som bjuder på hissnande naturupplevelser och storslagna vyer från toppen på berget som ni når antagligen genom att vandra, klättra eller åka upp till i linbanan! 

Och nu när ni ändå är lite vara i kläderna måste ni också besöka Högklinten och klättra upp de 281 meter om ni inte vill missa ett mycket vackert och speciellt ställe, om ni vill vill se och uppleva världsarvet Höga kusten när det är som bäst, där ni kommer att se och uppleva de milsvida vyer över landskapet unika karaktär! Men självklart måste ni också besöka Storön som är ett av Världsarvet Höga kustens mest intressanta områden ur ett geologiskt perspektiv, som bjuder på många olika perioder i jordens historia när isen och vågorna påverkat och skapat varierande sten och bergsformationer, men det bästa av allt är kanske att, där ute på ön finns det en stuga att övernatta i för den som vill uppleva något alldeles extra! Men om ni har riktigt gröna fingrar, måste ni självklart också besöka Villmyrans naturreservat där floran bjuder på många naturupplevelser och inte minst dofter från olika orkidéarter, men också från många andra örter som är inbäddade i en mossig granskogsmiljö!

Höga Kusten, High Coast, Nordingrå, Rotsidan, Hotell Björkudden och Lappudden


Andra sevärdheter och besöksmål i Höga kusten - Här hittar ni en karta med utvalda sevärdheter i Höga kusten.Inga kommentarer:

Skicka en kommentar