onsdag 6 juni 2018

Tror ni, att ord kan trolla.


Ibland undrar jag, om vi lever på samma runda boll

Fast vi är vänner, kanske allt sedan barnsben, när det helt plötsligt verkar som vi kommer från två skilda planeter, när vi inte delar samma uppfattningar, när vi ”pratar” med varandra på Facebook, eller när det blir helt tyst, när vi inte kan skilja på sak och person, fast vi är samma personer innan vi hade den där diskussionen, som laddade bössan med hagel, eller när vi fällde en kommentar, som inte landade i god jord! Visst tusan är orden laddade på olika sätt, men personerna är precis densamma, både före och efteråt.

Tror ni på att, ord kan trolla..

Nä, men jag gillar ordhögar, ritualer, ordspråk och vidskepelser, men ibland blir jag mindre klok när jag försöker förstå ordens betydelse i vissa så kalla de ordspråk, och en av dessa är, ”Tiden läker alla sår”?! Inte konstigt att man funderar på orden och ordspråkens betydelse, och tanken bakom orden?! När det är en akt, om tidens sår och spår i själen, nä det är bara en dåligt förankrad myt, om vi ”tror” att vi kan ”läka” det onda med, det går över ceremonier och en klapp på axeln… 

Go morron tiden..

Klockan är en uppfinning, som hängt med länge, men tiden den är tidlös, så varför har vi då tiden och klockor att passa, jo då, visst är tiden en viktig faktor i våra liv, men inte lika viktig för alla, men vad menar vi, när vi säger att tid är pengar? Om tiden är ändlös, varför har inte vi, hur mycket pengar som helst, även om vi inte har en tid att passa..

Morron med dopp..

Jo då, det om något är gott, och hur gott är inte det, att njuta av dagens första, dopp i kaffet?! Nä men innan kontorspersonalen doppat klart, som de alltid gör på ”arbetstid” händer det inte mycket, bara att fylla upp nytt kaffe, luta sig tillbaka och njuta av stillheten före surret startar, av sig själv när kaffetörsten är slut..

God morgon ornitologer…

Nä måste erkänna att, jag är inge bra på det där med fåglar och namn, men jag kan skilja på höna och en tupp, jo då, jag vet hur skator och kråkor ser ut, plus några andra välkända arter, inte lätt men det är lättare med de fyrfotade vännerna, än med våra tvåfotade vänner..

Är det farligt att skvallra..

Jo det är dumt också, men varför utsätter vi oss för att bli ”omtalade” som byns skvallerkärring, när vi försöker vara lustiga, på andras bekostnad, när vi pekar finger och ”pratar” om hur andra lever, beter sig och har det, när vi silar bort våra egna myggor från elefanterna?! Men varför blir vi inte lika ”kränkta” när andra pratar ”illa” om våra vilda elefanter?

Min aftonbön är att ..

Vi lever med livet som insats, varje dag, jo och vi gör det utan att känna till, vad vår egen insats kommer att ge oss för utdelning i morgon, i övermorgon eller i framtiden, fast vi vet om att, vi lever bara en gång! Och det får mig ofta att stanna upp och tänka många saker, och en sak som ständigt återkommer är, är du lycklig?! Nä kanske inte lycklig direkt, men hur många av er, har stannat upp och ställt den frågan till er själva, inte många, fast vi förtjänar att vara det, men vad händer då, om alla som vågar fråga sig själva, får ett nej som svar?!

Ja ha, eller hur är det..

Nu när vi återigen återupplivat en nygammal fridags morgon, men det där med att, ingen dag är den andra lik, rimmar inte bara illa, nä, det är värre än så, eller är det vi själva som gjort det, till en seglivad skröna, bara för att vi ljuger för oss själva och alla andra, bara för att, våra egna livsscheman alltid startar upp på samma måndagar om och om igen..

Förresten..

Känner ni också till att, Facebook eftersträvar samma lycka som fiskaren gör?! Nä inte det inte, men jo det är sant, båda två kastar ut någonting och hoppas på att någon skall nappa..

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar