söndag 22 juli 2018

Volkswagen Golf GL. Mk 2 1986


Jag råkade ”springa” på den här 95 % rostfria marsröda golfen när jag besökte en god vän, som fick besök av ägaren till den här golfen, och eftersom mitt första intryck av bilen var att, den såg väldigt fräsch ut, kunde jag heller inte låta bli att fråga om den var till salu!? Och ägaren svarade att, han funderade på att sälja den om några veckor! Varpå jag undrade hur mycket han ville ha för den, och han sa ett pris som fick mig att tro att jag hörde fel, eftersom jag redan tittat på Blocket vad en besiktigad golf 2:a låg i för prisklass, men jag bad om hans mobilnummer för att, som jag sa ringa upp honom för att diskutera när vi kunde träffas för att titta och eventuellt köpa golfen! Men före jag åkte för att köpa den, hade jag också kontrollerat var bilen rullat och det kom inte som en överraskning när jag såg att just den här bilen rullat på osaltade vägar i Jämtland, vilket inte gjorde köpet av den här golfen sämre, det var snarare tvärt om ett stort plus att den kom därifrån! 

Och så kom den dagen som vi skulle åka för att inspektera och provköra golfen före vi skrev på ägarbytet, och när jag kör den för första gången säger ”grabben” att den här är riktigt fin och när han säger så om någon bil, är det så för att han skränar inte med orden! Och efter att jag skrivit på ägarbytet var det dags att, rulla hemåt och den resan gick utan problem men när jag väl var på plats hemma igen gjorde jag en grundligare översyn av hela bilen och visst hittade jag några saker som jag inte gillade, men som grabben sa, det där är bara marginella småsaker att fixa för att, bilen i övrigt är väldigt fin! Och visst är det så, det är inga större saker som jag skall åtgärda för att göra bilen till en riktig pärla, och att den redan är det redan i dag inser jag när jag ser hur många det är som tittar och ler när de ser mig komma körande i min marsröda Golf, jo då till och med polisen ler när de möter mig på gatorna i centrum! Så i det stora hela är jag väldigt nöjd med min marsröda golf 2:a som inte ryker eller drar en droppe motorolja eller vatten!

Teknisk information om bilen.

Volkswagen Golf Mk 2. Hatchback 1986. (19E, 1G1) 1.6 75 HKR / 55 KW. EZ/HM motor. Årsmodell 1984 – 1992. Däck 175/70 R13

Rullat i Jämtland (Järpen) fram till 2017.

Saker som är åtgärdade och bytta.

Bilen är sänkt cirka 4 centimeter, vilket gjordes i samband med stötdämparbytet 2017. 
Nya Sachs Preformance dämpare med Cobra fjädrar runt om 2017.
Kamremmen bytt 2018. 
Olja och filter bytt 180519 (24,886 mil)
Alla hjullager bytta 2018. 
Olja och filter bytt 210918. 
Underredsbehandlad 181020.

Saker som skall åtgärdas 2019. 

Byta förgasarfläns och ventilkåpspackning. 
Byta fördelarlock, rotor, tändkablar och tändstift. 
Ställa in co halt, tändning och tongång. 
Framvagnsinställning.
Byta framruta. 
Byta alla lyftare (8 st) 
Köpa lättmetall fälgar. 
Lämnas in och rubbas och vaxas av proffs.

"Första gången jag såg Golfen"


Efter några dagar.Undersidan.


Högra innerskärmen bak.

Bagageluckan. 

Vänster dörr.

Motorrum.


Motorhuv.

Motor.


Underredsbehandlad 181020Reservhjulsbaljan.

Baksätet.

Stolar fram.

Instrumentpanel. 


Golfen med Sandöbron i bakgrunden.

Vid Ångermanälven i Nyadal.

"Allt är till salu till rätt pris"

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar